Overslaan en naar de inhoud gaan

Marijke Verhoeven – Vervlogen

Het leven van de 9-jarige Claire van Klinken verandert voorgoed als haar zus Eleanor verdwijnt tijdens een familievakantie in Zuid-Limburg.

Als Claire bijna dertig jaar later een briefje met excuses ontvangt, zet ze alles op alles om uit te zoeken wat er met haar zus is gebeurd. Kan Claire nog achterhalen wat er die fatale zomer met haar zus is gebeurd?

Na een korte proloog begint het verhaal van ‘Vervlogen’. Je bent in het begin even zoekende binnen het verhaal. Wie is wie precies? Welke relatie hebben ze met elkaar? En wat heeft het een en ander met de verdwijning van Eleanor te maken?

Als je eenmaal een aantal hoofdstukken gelezen hebt, weet Marijke Verhoeven je mee te binnen in een intrigerend verhaal. Je gaat als lezer als het ware mee op zoektocht: wat is er toch met Eleanor gebeurd? De spanning wordt verhoogd doordat er vanuit heden en verleden wordt verteld. Daardoor zit je op een gegeven moment zo in het verhaal dat je gewoon wil weten hoe het nu allemaal in elkaar steekt.

Verhoeven weet hoofdpersonage Claire op een realistische manier neer te zetten. Soms is het zelfs zo realistisch dat je even genoeg hebt van dit personage. Aan de ene kant is ze heel onzeker, terwijl ze aan de andere kant juist roekeloos overkomt. Hoe meer je over Claire en met name haar verleden leest, hoe beter je haar doen en laten begrijpt.

Richting het einde van ‘Vervlogen’ valt alles op z’n plaats en krijg je de antwoorden waar je gedurende het verhaal naar op zoek was.

Auteur: Marijke Verhoeven
Titel: Vervlogen
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 300
Uitgeverij: De Crime Compagnie
ISBN: 9789461095220