Overslaan en naar de inhoud gaan

Marijke Vos – Daniels belofte

Daniels belofte

Ridgewood Hall, 1905. Daniel Bellamy, de jongste zoon van de graaf van Ridgewood, is net begonnen aan zijn veelbelovende carrière als professor op Cambridge. Wanneer hij de mooie Elizabeth ontmoet, weet hij niet wat hij moet denken van zo’n vrijgesproken vrouw die vecht voor haar ambities en gelijke rechten. Maar wat is belangrijker: zijn carrière of de liefde?

Ruim 100 jaar later. Alsof de Londense Rose nog niet genoeg worstelt als alleenstaande moeder met twee jonge kinderen, raakt ze ook haar baan kwijt én zet ze zichzelf voor schut tijdens een lezing van haar favoriete auteur. De schaamte lijkt compleet als ze hem een week later letterlijk tegen het lijf loopt en hij haar herkent. Maar dan krijgt ze onverwacht bezoek van een achternicht met een wel heel bijzonder verhaal over hun familiegeschiedenis…

Na een aantal fijne feelgood boeken waagt Marijke Vos zich aan een ander genre: de historische roman. ‘Daniels belofte’ is het tweede deel in de Ridgewood Hill trilogie, waarin de jongste broer Daniel centraal staat.

Het verhaal speelt zich zowel in het heden als in het verleden af. Je leest aan de ene kant vanuit Daniel en soms vanuit Elizabeth in het verleden en aan de andere kant vanuit Rose. Marijke Vos heeft wederom een fijne historische roman geschreven. Je weet al wel iets over Daniel door het eerste boek ‘Edwards keuze’. Maar in dit tweede deel leer je Daniel beter kennen en komen zijn andere broers Edward en James ook voorbij.

Rose is een relatief nieuw personage, waarover je maar heel kort iets hebt gelezen in het vorige boek. Ze blijkt een heel lief en fijn persoon te zijn, die al heel wat te verduren heeft gekregen in haar leven. Je gunt haar het allerbeste. Wat is het leuk dat Flora uit het eerste boek ook in dit verhaal een rolletje heeft gekregen.

Vos weet met haar prettige schrijfstijl de aandacht van haar lezers goed vast te houden. De wisseling tussen heden en verleden draagt daaraan bij. Door telkens met kleine cliffhangers te werken, wil je gewoon door blijven lezen. Je wil weten hoe het verder gaat en hoe het zal aflopen. Heerlijk als je zo wordt meegenomen in een boek.

Net zoals in het vorige boek vormt ‘Daniels belofte’ aan de ene kant een afgesloten geheel. Het verhaal van Daniel wordt mooi afgerond. Aan de andere kant blijven er nog vragen open. Je bent met name heel benieuwd naar het verhaal van James. Dat mogen we gaan ontdekken in ‘James’ geheim’.

Auteur: Marijke Vos
Titel: Daniels belofte
Serie: Ridgewood Hill
Genre: (Historische) roman
Aantal pagina's: 296
Uitgeverij: HarperCollins
ISBN: 9789402768220