Overslaan en naar de inhoud gaan

Marina Folkers – Onder de sterren van Montpellier

Cleo wil het liefst ver weg van de roddels die haar achtervolgen. De kans om een paar maanden naar Zuid-Frankrijk te gaan, grijpt ze dan ook met twee handen aan. Ondanks haar verlangen om onzichtbaar te blijven, is een ontmoeting met de aantrekkelijke Luc onvermijdelijk: deze Fransman woont pal naast het huis waar Cleo verblijft. Ze voelt zich op haar gemak bij hem en geeft zich steeds meer bloot. Maar is haar vertrouwen in hem wel terecht?

Luc, die eigenlijk niet zit te wachten op gezelschap, schiet Cleo in nood steeds te hulp. Hiermee slaat hij een weg in die hem voor belangrijke keuzes stelt. Wat moet hij wanneer hij beseft dat hij bij Cleo geen kans zal maken als ze erachter komt wie hij daadwerkelijk is?

‘Onder de sterren van Montpellier’ begint met een korte proloog die meteen bij de lezer blijft hangen. Wat heeft het meisje uit dit fragment allemaal meegemaakt? En wat heeft dat voor gevolgen voor haar latere leven? Daar kom je langzaamaan in de rest van het verhaal achter. Marina Folkers zorgt ervoor dat je zowel Cleo (het meisje uit de proloog) als Luc (het andere hoofdpersonage) goed leert kennen. Het zijn leuke personages waar je een band mee kunt opbouwen. Je leert wie ze zijn, wat ze denken, wat ze doen, wat ze hebben meegemaakt en hoe ze daardoor gevormd zijn tot wie ze zijn. Als lezer kun je daardoor een goed beeld vormen van deze twee personen. Heel leuk!

De auteur heeft ook aandacht besteed aan de omgeving waarin het verhaal zich afspeelt. Het plaatsje Montpellier kende ik niet voordat ik dit boek las. Dankzij de beeldende schrijfstijl van Folkers heb ik me er nu een heel beeld van gevormd. Dat zal vast niet exact met de werkelijkheid kloppen, maar ik ben er nu wel heel nieuwsgierig naar geworden.

Het verhaal van ‘Onder de sterren van Montpellier’ leest vlot en nodigt uit om door te blijven lezen. Je bent nieuwsgierig naar de verledens van Cleo en Luc. Wat is er allemaal gebeurd waarom ze zijn zoals ze nu zijn? Voor je het weet, ben je al bij het laatste hoofdstuk aanbeland en wil je eigenlijk nog geen afscheid nemen van deze twee leuke personen.

Auteur: Marina Folkers
Titel: Onder de sterren van Montpellier
Genre: Roman
Aantal pagina's: 320
Uitgeverij: Zomer&Keuning
ISBN: 9789401913638