Overslaan en naar de inhoud gaan

Marina Folkers – Zoektocht terug

Caitlin gaat samen met een vriendin een paar dagen naar Londen. Haar vriend Steven laat ze met tegenzin achter in het noorden van Engeland. Geheel onverwachts kruisen heden en verleden elkaar als ze in een club in Londen is. Al haar zekerheden, waaronder haar jarenlange, stabiele relatie, worden aan het wankelen gebracht.

Caitlin klampt zich vast aan haar dromen, waarbij ze probeert een pijnlijk geheim verborgen te houden. Dit wordt haar echter moeilijk gemaakt door Max Jordan - filmster en befaamd charmeur -, die met plezier aan haar overtuigingen rammelt en daarmee de boel nog meer op de kop zet. Caitlin raakt het spoor totaal bijster. Lukt het haar de weg weer terug te vinden?

Vorig jaar las ik ’Faye en Sean: a love story’ van Marina Folkers, het sterke debuut van deze auteur. Toen bekend werd dat dit jaar haar tweede boek zou verschijnen, was ik daar ontzettend benieuwd naar. En met ‘Zoektocht terug’ heeft ze wederom een prachtige (liefdes)roman geschreven.

Meteen vanaf het moment dat Caitlin en Max elkaar ontmoeten, zit je in het verhaal. Wat speelt er tussen deze twee personages? Is de ontmoeting in de club de eerste of hebben ze elkaar al eens eerder ontmoet? En welke bagage uit het verleden dragen zij met zich mee? Allemaal vragen die je vanaf dat moment formuleert en waar je uiteindelijk ook antwoord op krijgt. Stukje bij beetje geeft Folkers de informatie waar je naar op zoek bent. Door de prettige en levendige schrijfstijl blijf je lezen in het boek. Je waant je als het ware in Londen door de mooie omschrijvingen van de omgevingen. En het kan bijna niet anders dan dat je op een gegeven moment tijdens het lezen een kopje thee gaat drinken.

Met ‘Zoektocht terug’ bewijst Folkers dat ze geen eendagsvlieg is, maar dat ze haar plaats in de Nederlandse boekenwereld versterkt. Als je van haar debuut hebt genoten, dan zal je dat ook van deze tweede roman doen. En mocht je nog niets van haar hebben gelezen: breng daar dan maar eens gauw verandering in!

Auteur: Marina Folkers
Titel: Zoektocht terug
Genre: (Liefdes)roman
Aantal pagina's: 356
Uitgeverij: Ellessy
ISBN: 9789086603367