Overslaan en naar de inhoud gaan

Marion Pauw – Drift

Het leven van Jill lijkt een droom. Ze heeft een leuke vriend, Simon, die als jurist mag gaan werken bij de prestigieuze trustmaatschappij Ubbink, Kauffman & Tobey. Dit bedrijf zit gevestigd op Aruba, waar Jill en Simon in een prachtig appartement gaan wonen.

Toch gaat het leven van Jill niet over rozen. Haar relatie staat op springen en ze voelt zich allesbehalve thuis op het eiland. Iedereen is hartstikke aardig, maar niemand lijkt elkaar echt te kennen. Een duikcursus biedt afleiding. Totdat ze ontdekt dat haar instructeur meer lijkt te weten van de verdwijning van de Amerikaanse toerist Christine Bird. Is ze wel veilig in zijn buurt?

Ondanks dat Marion Pauw al een heleboel boeken geschreven heeft, heb ik nog maar weinig van haar gelezen. Op aanraden van mijn buurvrouw besloot ik ‘Drift’ te lezen. En daar heb ik geen spijt van gekregen. Misschien toch maar eens wat meer van deze auteur gaan lezen.

Pauw bouwt de spanning in deze thriller op een boeiende manier op. In eerste instantie lijkt het verhaal niet te kloppen totdat je ontdekt dat er passages uit het heden én uit het verleden verteld worden. In het heden drijft Jill samen met haar buddy in het water na een drift-duik. Dankzij de stukken uit het verleden ontdek je hoe het zover is gekomen. Dat zorgt ervoor dat je door blijft lezen in het boek.

De verdwijning van de toerist is losjes gebaseerd op de verdwijning van Natalee Holloway in 2005. De auteur laat zien wat er met Holloway gebeurd zou kunnen zijn. De vraag is of we daar ooit nog achter zullen komen. Wat er met Christine Bird gebeurd is, is wel wat voorspelbaar. Toch zorgt dat er niet voor dat de spanning uit het verhaal gehaald wordt. Je bent als lezer vooral benieuwd wat er Jill allemaal aan de hand is en hoe dat af zal lopen. Net als je denkt te weten hoe het een en ander in elkaar zit, komt Pauw met een zeer verrassende wending waardoor je de laatste pagina’s van ‘Drift’ haast met je mond open leest. Knap gedaan.

Auteur: Marion Pauw
Titel: Drift
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 214
Uitgeverij: Ambo | Anthos
ISBN: 9789041413529