Overslaan en naar de inhoud gaan

Marion van de Coolwijk – MZZL Moeders: Baby Blues

De MZZL Meiden Tanja, Joan en Hanna zijn dertig en druk bezig hun volwassen leven vorm te geven. Tanja heeft een baby van een onbekende vader: ze kan zich niets meer herinneren van de avond stappen met een paar fans. Maar haar zussen hebben het vermoeden dat Tanja wel degelijk weet wie de vader is.

Joan en Brent zijn toe aan de volgende stap en doen er alles aan om zwanger te worden. Hanna snapt de baby-fuzz niet. Ze is happy single en geniet volop van het leven en de mannen die ze tegenkomt. De drie zussen besluiten samen kerst te vieren in Londen bij hun vader Parrot, maar het worden allesbehalve rustige kerstdagen.

Bijna tien jaar nadat het laatste deel van MZZL Meiden is verschenen, zijn de drie zussen terug in ‘MZZL Moeders: Baby Blues’. De jeugdboekenserie MZZL Meiden is erg populair onder jonge lezers. De meeste oorspronkelijke lezers zijn inmiddels ook tien jaar ouder. Hoe leuk is het dan om te gaan ontdekken hoe Tanja, Joan en Hanna als dertigers zijn.

Marion van de Coolwijk laat de drie vrouwen omstebeurt aan het woord. Op die manier kun je hun gevoelens en gedachten lezen en weet je als lezer soms meer dan de personages uit het verhaal zelf. Je krijgt bijvoorbeeld een vermoeden naar de onbekende vader, waarvan je natuurlijk wil weten of dit klopt. Interessant gedaan door de auteur.

Het verhaal van ‘Baby Blues’ leest vlot en je vliegt er als het ware doorheen. Van de Coolwijk heeft een fijne schrijfstijl en weet zich in meerdere genres goed te redden. Heel knap! Het einde van dit boek laat ruimte over voor een eventueel tweede deel. ‘MZZL Moeders: Baby Blues’ is een absolute aanrader voor de fans van MZZL Meiden.

Auteur: Marion van de Coolwijk
Titel: Baby Blues
Serie: MZZL Moeders
Genre: Roman
Aantal pagina's: 80
Uitgeverij: De Verhalenfabriek
ISBN: 9789461097330