Overslaan en naar de inhoud gaan

Marion van de Coolwijk - Kwade trouw

De alleenstaande moeder Vera werkt al jaren tot ieders tevredenheid in een verpleeghuis. Maar dan nadert ze haar veertigste verjaardag. Het blijkt een allesomvattende datum als ze zich realiseert dat de erfenis van haar ouders definitief aan haar voorbij gaat als zij niet voor die tijd is getrouwd. Maar die kans lijkt klein.

Vera is eenzaam en moet alle zeilen bijzetten om voor zichzelf en haar verslaafde zoon te zorgen. Als haar zoon voor de zoveelste keer in de problemen zit en de rekeningen zich opstapelen, knapt er iets.

Vanaf het eerste hoofdstuk van 'Kwade trouw' boeit het boek. Marion van de Coolwijk weet haar lezers meteen mee te nemen in het verhaal. Dat komt mede door de fijne schrijfstijl. Het leest lekker vlot. Voor je het weet, ben je alweer een paar hoofdstukken verder. Heerlijk!

Als lezer vraag je je soms wel af waarom Vera bepaalde beslissingen neemt en sommige acties doet. Je zou niet alles doen zoals zij het doet, maar dat maakt het natuurlijk ook interessant. Het heeft wel wat dat een hoofdpersonage niet precies doet en denkt zoals jij zelf doet.

Niet alles dat er in 'Kwade trouw' gebeurt, is even verrassend. Toch weet Van de Coolwijk op het einde met een grote verrassing te komen. Na het dichtslaan van het boek had je het ergens zien aankomen, maar wilde je gewoon geloven dat het niet zou gebeuren. Dat klinkt nu wellicht wat vaag, maar als je het boek gelezen hebt zal je het begrijpen.

'Kwade trouw' wordt een thriller genoemd. Het is wat mij betreft meer een spannende roman te noemen dan een echte thriller. Al met al beleef je met dit boek een aantal fijne leesuurtjes.

Auteur: Marion van de Coolwijk
Titel: Kwade trouw
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 288
Uitgeverij: Karakter
ISBN: 9789045217833