Overslaan en naar de inhoud gaan

Mariska Overman – Voltooid

Een gruwelijke moord. Een boodschap. Is dit slechts het begin? Een onbekende man wordt dood aangetroffen in het bos. Uit zijn borst steekt een tak met een witte vlag: KLAAR.

Isabel Dieudonné, specialist postmortale zorg, ex-rechercheur én halfzus van een veroordeelde moordenaar, wordt bij de zaak betrokken. Wie heeft deze bizarre moord gepleegd, en vooral: waarom? Welke boodschap wil de dader overbrengen? En misschien belangrijker nog... blijft het bij dit ene slachtoffer?

Na het spannende debuut ’Hoofdzaak’ is Mariska Overman terug met haar tweede thriller. In ‘Voltooid’ gaat het verhaal verder na de gebeurtenissen uit het eerste boek. Mocht je dat boek nog niet gelezen hebben, dan raad ik je aan om dat eerst te doen.

Het verhaal speelt zich in een kort tijdsbestek af, waarin veel gebeurt. Niet alleen met het slachtoffer, maar ook met de verschillende personages waarvan je de meeste nog kent uit ‘Hoofdzaak’. Het handige is dat de auteur af en toe even teruggrijpt naar een gebeurtenis uit dat boek, zodat je je weer herinnert wat zich in die eerste thriller heeft afgespeeld. Dat helpt je om het doen en laten van de personages beter te begrijpen.

Overman heeft de hoofdstukken per dag ingedeeld, waardoor je relatief lange hoofdstukken krijgt waarin regelmatig van personages geswitcht. Dat wordt wel duidelijk aangegeven binnen het hoofdstuk, maar het is soms wel even schakelen. Dat geldt vooral als de dader aan het woord is en je nog geen idee hebt wie het kan zijn.

De auteur weet de aandacht van de lezer goed vast te houden en je bent vooral nieuwsgierig wie er achter de moord zit. Dit heb je sneller door dan de personages zelf. Vanaf dat moment ben je vooral nieuwsgierig naar het motief. Daar krijg je niet helemaal alle antwoorden die je gehoopt zou hebben. Het lijkt alsof Overman dat van tevoren al had ingecalculeerd, gezien haar ‘Absoluut te lezen nawoord’. Al met al heeft ze weer een spannende thriller geschreven.

Auteur: Mariska Overman
Titel: Voltooid
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 369
Uitgeverij: De Crime Compagnie
ISBN: 9789461092861