Overslaan en naar de inhoud gaan

Marissa Stapley – De laatste toevlucht

In de luxueuze omgeving van de prachtige Riviera Maya in Mexico is het exclusieve resort gevestigd van artsenechtpaar Miles en Grace Markell. Te midden van de zon en de zee wordt hier relatietherapie gegeven aan echtparen die het zich kunnen veroorloven. Voor de meeste is dit de laatste kans om hun huwelijk te redden.

Als de stellen van start gaan met het intensieve relatietherapieprogramma, blijkt al snel dat Miles en Grace minder perfect zijn dan ze doen voorkomen. En als de therapeuten en hun gasten worden overvallen door noodweer en geïsoleerd raken van de buitenwereld, neemt niemand het meer zo nauw. Onzekere uren volgen en gevoeligheden worden geopenbaard. Geen huwelijk blijft onaangetast. En dan verdwijnt Miles Markell… Wie is nog loyaal naar wie?

‘De laatste toevlucht’ heeft alles in zich voor een spannende thriller, die je van het begin tot het eind wil lezen. Het verhaal gaat over leugens, liefde, bedrog en geheimen. Wat wil je nog meer in een thriller?! Helaas krijgt Marissa Stapley het niet voor elkaar om de aandacht van de lezer in het hele boek vast te houden.

Het verhaal begint spannend met een schuingedrukt fragment, een interessant krantenartikel en een gesprek tussen twee (onbekende) personen. Je nieuwsgierigheid is meteen gewekt, waardoor je zin krijgt om lekker verder te gaan lezen. Jammer weet Stapley na dit boeiende begin de toon niet vast te houden in het boek. Je hebt moeite met de personages, met hun doen en laten en met de vorm van relatietherapie. Hoe verder je in het boek bent, hoe meer je wel gaat begrijpen… maar je had meer verwacht van deze thriller na het lezen van de flaptekst. ‘De laatste toevlucht’ heeft het toch allemaal net niet.

Auteur: Marissa Stapley
Titel: De laatste toevlucht
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 352
Uitgeverij: Karakter
ISBN: 9789045216997