Overslaan en naar de inhoud gaan

Marjan van den Berg – Droom maar Sanne

Vriendin Marleen gaat speeddaten, er is een wonderlijke boswachter; Sanne wordt gevolgd door verschillende auto's en vervult de grootste wens van Nana; er zijn plannen voor een bruiloft en twee neven azen op een erfenis.

Een deel waarin Schaapje de liefde vindt en Sanne de liefde verliest. Hoog tijd om uit te waaien op Ameland, samen met haar labrador Hazel. Vindt ze daar rust? Ze vindt daar tijd om te dromen. Want dromen kan altijd...

‘Droom maar Sanne’ is alweer het veertiende deel uit de Sanne-reeks. En het is weer een deel om van te genieten. Het verhaal gaat verder waar het vorige deel geëindigd is. Je leest lekker verder hoe het met Sanne, haar familie en haar vrienden gaat. Je leert ze allemaal steeds beter kennen dat je soms het gevoel hebt dat het zomaar jouw vrienden en familieleden zouden kunnen zijn.

Marjan van den Berg heeft een heerlijke schrijfstijl, waardoor het boek lekker vlot leest. In dit deel zijn geen specifieke hoofdstukaanduidingen meer, maar kom je regelmatig een ‘S’ tegen dat je als een soort afsluiting / begin kan zien. Je hebt helemaal geen hoofdstukken nodig in de Sanne-reeks; je wil toch het liefste door blijven lezen.

Het leuke voor mij aan ‘Droom maar Sanne’ was dat er fragmenten inzaten die ik nog niet kende. Mijn moeder heeft lange tijd een abonnement op Margriet gehad, waarin wekelijks een aflevering van Sanne staat. Maar inmiddels heeft ze dit abonnement stopgezet. Met name het tweede deel uit het boek was allemaal nog nieuw voor mij.

Laten we hopen dat Van den Berg nog lang geen genoeg krijgt van Sanne en al haar avonturen, zodat wij nog lang hierover kunnen lezen… zowel in de Margriet als in boekvorm.

Auteur: Marjan van den Berg
Titel: Droom maar Sanne
Genre: Roman
Aantal pagina's: 207
Uitgeverij: Marjan van den Berg Teksten
ISBN: 9789082461244