Overslaan en naar de inhoud gaan

Marjan van den Berg – Echt Sanne

Sanne maakt zich zorgen over haar zoon Wichard. Hij ziet er steeds vermoeiender uit. Dan vertelt Wichard dat hij op zoek is gegaan naar een zakenpartner, omdat hij het allemaal alleen niet meer aankan. Sanne vertrouwt deze Anthonie voor geen cent. Juffrouw Schaap kan dat alleen maar beamen. Ze probeert met haar kruidenzakjes Sanne te helpen, maar dat lukt helaas niet helemaal.

Alles wat Sanne met veel liefde en zorgvuldigheid heeft opgebouwd, wordt volledig in de as gelegd. Niets blijft er over, zelfs geen fotoalbum. Maar gelukkig overleven Sanne en al haar dierbaren deze verschrikkelijke brand wel. Of toch niet…?

‘Echt Sanne’ is het negende deel over Sanne en haar vrienden en familie. Ik heb inmiddels de smaak te pakken met deze boekenreeks van Marjan van den Berg. Het zijn heerlijke verhalen om te lezen, waarin voor vrijwel iedereen een vorm van herkenning voorkomt.

De personages zijn leuk en levensecht; je sluit ze gewoon in je hart. Ook al komen er af en toe nieuwe personen voorbij, gelukkig blijft de vaste kern intact. Twee van mijn favorieten zijn Daan en Abel. Zij zijn leuk, grappig en dol op Sanne. Als Sanne met hen op pad is, gebeurt er bijna altijd iets bijzonders. Tijdens het lezen zie ik hen helemaal voor me. Een verhaal zo levensecht schrijven, krijgt niet elke auteur bij mij voor elkaar.

In ‘Echt Sanne’ komt Sanne in een diep dal terecht. Als lezer leef je ontzettend met haar mee. Van den Berg heeft deze periode uit Sannes leven heel geloofwaardig beschreven. Inmiddels heb ik bij de bibliotheek het tiende deel al gereserveerd.

Auteur: Marjan van den Berg
Titel: Echt Sanne
Genre: Roman
Aantal pagina's: 335
Uitgeverij: Mistral
ISBN: 9789049951078