Marjan van den Berg – Gelukkig Sanne

Sanne is nog maar net terug van een zeer indrukwekkende reis naar India of haar eigen zoon Wichard wordt geconfronteerd met een groot verlies. Hij verliest zijn vrouw Hannah en zijn twee stiefkinderen. Opeens staat hij er alleen voor met baby Rinke. Natuurlijk staat Sanne voor haar zoon klaar. Ze zorgt overdag voor haar kleindochter Rinke, zodat Wichard de tijd heeft om voor de camping te zorgen én voor zichzelf.

Helaas neemt Wichard niet alleen maar goede beslissingen gedurende zijn rouwproces. Een van de beslissingen heeft traumatische gevolgen voor de kleine Rinke. Als zelfs juffrouw Schaap geen oplossing heeft, neemt Sanne het heft in eigen handen. Ze heeft er alles voor over om haar kleindochter te beschermen. Dat heeft verrassende gevolgen…

‘Gelukkig Sanne’ is het zevende deel in de Sanne-reeks. Nadat ik ‘Gewoon Sanne’ uit had gelezen, heb ik meteen dit deel bij de bibliotheek gereserveerd. Het zijn heerlijke boeken om te lezen. De personages worden op een leuke en herkenbare manier neergezet door Marjan van den Berg. Je waant in de wereld van Sanne, haar familie en haar vrienden. Het is net alsof je zelf ook een rol speelt in de Sannes avonturen en belevenissen.

‘Gelukkig Sanne’ begint waar het vorige deel is geëindigd: Sanne is als vrijwilliger op reis in India. Net als ze weer terug is in Nederland, gebeurt er iets verschrikkelijks. Als lezer leef je meteen mee met Wichard en Sanne. Met traantjes in mijn ogen las ik hoe Wichard zijn vrouw en stiefkinderen verliest, en hoe hij daarmee om probeert te gaan. Verschrikkelijk dat hem dit moet overkomen.

Naast het verdriet komen er ook leuke en ontspannen momenten voorbij in dit boek. Van den Berg zorgt voor voldoende afwisseling. Dat zorgt ervoor dat je het verhaal met een lach en een traan leest… én dat je lekker door blijft lezen tot het boek uit is.

Auteur: Marjan van den Berg
Titel: Gelukkig Sanne
Genre: Roman
Aantal pagina's: 264
Uitgeverij: Van Reemst
ISBN: 9789047514008

Deel dit artikel:

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Each email address will be obfuscated in a human readable fashion or, if JavaScript is enabled, replaced with a spam resistent clickable link. Email addresses will get the default web form unless specified. If replacement text (a persons name) is required a webform is also required. Separate each part with the "|" pipe symbol. Replace spaces in names with "_".
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
CAPTCHA
Deze vraag is bedoeld om te testen of je wel of geen spamrobot bent.