Overslaan en naar de inhoud gaan

Marjan van den Berg – Zo Sanne

Na haar bruiloft met Rob verheugt Sanne zich op de wittebroodsweken. Ze heeft zich in tijden niet zo gelukkig gevoeld. Helaas is hun periode van voorspoed en geluk maar van korte duur. Rob lijkt zaken voor Sanne verborgen te houden. Hij werkt vaak over, zegt weinig en bijt zich helemaal vast in de zoektocht naar zijn biologische vader. Sanne is ten einde raad en piekert zich suf over wat er nu precies aan de hand is.

Dan komt juffrouw Schaap Rob waarschuwen. Een bezoek van Rob aan zijn vermeende vader zal zeer gevaarlijke gevolgen hebben. Rob gelooft niet zo in de voorspellingen en waarschuwingen van juffrouw Schaap, dus hij gaat door waar hij mee bezig is. Sanne voelt het gevaar echter steeds dichterbij komen. Hoe zal dit aflopen?

Marjan van den Berg heeft groot succes met haar Sanne-reeks. Iedere week staat er een aflevering in het tijdschrift Margriet, en af en toe verschijnt er een boek waarin een groot aantal van deze afleveringen gebundeld zijn. ‘Zo Sanne’ is alweer het achtste deel. Voor mij is het een van de spannendste delen over Sanne tot nu toe.

Sanne had zich haar eerste periode als getrouwd stel met Rob heel anders gezien. Maar Rob is druk met zijn werk én met de zoektocht naar zijn biologische vader. Je leest tussen de regels door hoe gefrustreerd Sanne hierover is en snapt daardoor waarom ze bepaalde beslissingen neemt. Dat Rob daar niet altijd even blij mee is, is ook wel te begrijpen.

Ondertussen gaat het gewone leven ook verder. Wichard heeft het druk op de camping, met zijn dochter Rinke en is voorzichtig op zoek naar een nieuwe liefde. Zus Cathy is haar heerlijke bemoeizuchtige zelf, bij vriendin Yvonne kan ze gelukkig altijd haar ei kwijt en juffrouw Schaap probeert Sanne zo goed mogelijk van raad te voorzien. Heerlijk hoe alle personages zo hun eigen ontwikkeling doormaken door de boeken heen. Natuurlijk draait het vooral om Sanne, maar het is erg leuk dat Van den Berg alle vaste personages ook de ruimte geeft. Daardoor leer je iedereen telkens weer wat beter kennen.

Als Rob en Sanne een weekendje tot rust willen komen in België, gebeurt er iets verschrikkelijks waardoor alles anders wordt. Deze gebeurtenis speelt de belangrijkste rol in ‘Zo Sanne’ en zorgt voor veel vaart in het verhaal. Je kunt dan bijna niet stoppen met lezen, omdat je graag wilt weten hoe het afloopt. Het zorgde er bij mij voor dat ik dit boek binnen één dag uit had gelezen. Op naar deel 9!

Auteur: Marjan van den Berg
Titel: Zo Sanne
Genre: Roman
Aantal pagina's: 216
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
ISBN: 9789047510215