Overslaan en naar de inhoud gaan

Marjoleine Tel - Een onverwachte zomer

Kamperen? You love it, or you hate it. Wendy komt met haar familie al jaren met veel plezier op camping De Zandrand. Ze is dol op het buitenleven, de wekelijkse bingo en de gezelligheid. Linda houdt meer van een luxe vakantiehuisje in Italië, maar de oude stacaravan naast Wendy is het enige wat ze zich na haar scheiding kan veroorloven.

De twee tegenpolen Wendy en Linda leren elkaar steeds beter kennen en ze blijken meer gemeen te hebben dan ze dachten. Niet in de laatste plaats door hun gedeelde interesse: campingdirecteur Martin, die zijn eigen reglement dreigt te overtreden. 

Marjoleine Tel heeft een digitale reeks getiteld ‘Campinggeluk’ geschreven. ‘Een onverwachte zomer’ is het eerste deel uit deze serie.

Het verhaal wordt verteld vanuit Wendy en Linda. Hoewel deze personages heel verschillende namen hebben en van elkaar verschillen, heb je in het begin moeite om ze uit elkaar te houden. Wie is nu wie precies? Wie hoort er bij wie? Welke rol hebben ze binnen het verhaal? Het duurt echt even voordat je daar een goed beeld bij hebt. Dat geldt ook voor de overige campinggasten die voorbij komen en de familieleden van de hoofdpersonages. Doordat je er zo mee bezig bent hoe een en ander nu elkaar steekt, kom je niet lekker in het verhaal. Dat is jammer, want de flaptekst belooft een fijn, zomers verhaal. Ideaal vakantievoer, zou je denken.

Het zorgt er nu voor dat je het boek gemakkelijk weglegt, omdat je er niet echt lekker inkomt. Er gebeurt teveel met teveel personages en dat maakt het er jammer genoeg allemaal niet gemakkelijker op. Je wil heerlijk meegezogen worden in het verhaal en je lekker even op de camping wagen, en dat krijgt Tel niet goed voor elkaar. Het einde van ‘Een onverwachte zomer’ laat voldoende ruimte over voor een volgend deel, wat fijn is bij een trilogie. Het is voor mij even de vraag of en wanneer ik aan dit tweede boek zal gaan beginnen.

Auteur: Marjoleine Tel

Titel: Een onverwachte zomer

Serie: Campinggeluk

Genre: Roman

Aantal pagina's: 217

Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff

ISBN: 9789024595419