Overslaan en naar de inhoud gaan

Marlen Visser – Noodlot

Het slaperige dorpje Vierschoten staat op zijn kop als de Postcodeloterij-hoofdprijs op zijn enige postcode valt. Journalist Evy Benders ziet er meteen een prachtig artikel in en ze besluit een paar dagen bij haar oom, een Vierschotenaar, te gaan logeren. Tijdens haar gesprekken met de winnaars en verliezers ontdekt ze al snel dat de verhoudingen binnen het dorp op scherp zijn komen te staan.

Maar gaandeweg blijkt ook dat dat alles te maken heeft met een traumatische gebeurtenis die zich enkele jaren eerder in het dorp heeft afgespeeld en waarover nog steeds krampachtig wordt gezwegen. Manuel lijkt wel openlijk te willen spreken over wat er destijds met de veertienjarige Linsey is gebeurd, maar is de getuigenis van deze getroebleerde jongen betrouwbaar? En was de wereldvreemde Benjamin, die destijds is opgepakt, wel de werkelijke dader? Binnen enkele dagen sluiten de opeenvolgende gebeurtenissen zich als een net om Evy heen en lijkt er geen ontsnappen meer mogelijk.

Na het lezen van de achterflap van ‘Noodlot’ is je interesse meteen gewekt. Je bent als lezer heel benieuwd naar dit verhaal. Hoe is het als in zo’n klein dorpje een aantal mensen wel een grote prijs winnen en een aantal mensen niet? Wat zijn de gevolgen van de traumatische gebeurtenissen van een aantal jaren geleden? Wat heeft Evy persoonlijk met het dorpje Vierschoten?

Marlen Visser heeft met 'Noodlot' alle ingrediënten in huis om een hele spannende thriller neer te zetten. In zeker mate is dit ook gelukt, maar wel pas vooral richting het einde van het verhaal. In het begin kabbelt het verhaal wat voort en krijg je te maken met een journaliste die op zoek is naar een goed verhaal en die weer contact zoekt met haar oom. De spanning is nog echt niet aanwezig, waardoor je als lezer zoekende bent waar het verhaal naartoe gaat. De soms ietwat naïeve acties van Evy helpen daar niet bij. Hierdoor leg je het boek soms wat gemakkelijk weg.

Richting de ontknoping van ‘Noodlot’ weet Visser de spanning goed in het verhaal te brengen en zorgt de auteur ervoor dat je vanaf dat moment lekker door blijft lezen. Het laatste hoofdstuk bevat een erg verrassende wending. Al met al was het een prima verhaal om lekker tussendoor te lezen.

Auteur: Marlen Visser
Titel: Noodlot
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 296
Uitgeverij: Prometheus
ISBN: 9789044636987