Overslaan en naar de inhoud gaan

Marli Elisa – Flora’s winter

Alleenstaande moeder Flora is gestrand in een tiny house bij haar ouders in de tuin. In de hoop dat ze haar noodlijdende BloemenBoerderij uit de rode cijfers kan halen, gaat ze kerstkransen maken.

Als er tijdens een sneeuwbui een aantrekkelijke klant binnenwandelt om de Romantiek-krans te bestellen, heeft ze nog geen idee op hoeveel manieren deze man haar leven gaat veranderen… En waar kent ze hem van, is hij bekend van tv? Dan krijgt ze in december een mega order om zestig handgemaakte kransen te produceren. Lukt het Flora om dit voor kerst voor elkaar te krijgen?

Het verhaal van ‘Flora’s winter’ wordt vanuit hoofdpersonage Flora verteld. Marli Elisa heeft met Flora een ietwat ingewikkeld hoofdpersoon gecreëerd. Op zich is dat niet erg, want met een hoofdpersonage is altijd wel iets aan de hand om een boek extra interessant, leuk of spannend te maken. Alleen had ik wat moeite met Flora. Ik begreep haar doen en laten niet altijd, ze kwam vrij chaotisch over en ze leek soms echt heel verward te zijn. Daardoor kon ik me regelmatig maar moeilijk in haar inleven. Dat hoeft natuurlijk niet altijd, maar het maakt een verhaal meestal wel wat fijner om te lezen.

Ik was overigens erg gecharmeerd van Flora’s zoontje. Wat een lief en leuk mannetje dat regelmatig even de show stal bij bepaalde scènes. Hij wist het verhaal zeker extra op te leuken. Heerlijk!

Elisa heeft met ‘Flora’s winter’ een kort verhaal geschreven dat prima is om lekker even tussendoor te lezen. Sommige momenten gingen vrij snel voorbij, waar het fijn was geweest als er net iets meer woorden aan besteed hadden kunnen worden. Die ruimte heb je nu eenmaal niet bij een kort verhaal. Al met al weet de auteur de winterse sfeer goed over te brengen en weet Flora’s zoontje eenieders hart te stelen.

Auteur: Marli Elisa
Titel: Flora’s winter
Genre: Roman
Aantal pagina's: 100
Uitgeverij: De Verhalenfabriek
ISBN: 9789461097354