Overslaan en naar de inhoud gaan

Marlies Slegers – Grenzeloos

Wanneer de zestienjarige Tabitha op een avond bij Dox en zijn vrienden is, loopt alles uit de hand. Tabitha weet niet meer precies wat er gebeurd is. Stemde ze toe? Of ging Dox over haar grenzen heen?

Iedereen heeft zijn eigen versie van het verhaal. Haar vriendin Eline, die er die avond bij was, vindt dat Tabitha gewoon haar mond moet houden. Dox ontkent alles. Job twijfelt of hij zijn vriend moet steunen of moet opkomen voor Tabitha. Tabitha vraagt zich af of ze aangifte moet doen. Wie kan ze in vertrouwen nemen? En wie spreekt de waarheid?

In ‘Grenzeloos’ volg je het verhaal vanuit meerdere personages. Marlies Slegers laat je op die manier nadenken over wat er nu precies tijdens het avondje uit bij Dox is gebeurd. Wie spreekt de waarheid en wie niet? En hoe kom je erachter wie je echt kunt vertrouwen? Het is interessant om te lezen en te ontdekken hoe elk personage die bewuste avond heeft meegemaakt en welke gevolgen het voor eenieder heeft.

Dit verhaal kan voor de doelgroep waarvoor het geschreven is zeker een soort eye-opener zijn. Je hoeft niet zomaar alles te doen; je mag echt je grenzen aangeven. Slegers laat met die verhaal zien dat “Nee, echt nee is”, dat je dat moet respecteren en welke vergaande gevolgen er kunnen plaatsvinden. ‘Grenzeloos’ is een aanrader om te lezen voor tieners en hun ouders.

Auteur: Marlies Slegers
Titel: Grenzeloos
Genre: Young Adult
Aantal pagina's: 96
Uitgeverij: Kluitman
ISBN: 9789020609622