Marlies Slegers – Kasper, Sky en de groene beer

Kasper, een negenjarig jongetje, en zijn vriendinnetje Sky doen regelmatig games op internet. Maar hoe weten ze of de dingen die ze op internet doen, wel veilig zijn? Kasper krijgt een bijzondere, groene beer van zijn opa, genaamd Kuma. Maar wat is dat toch met die knuffelbeer? Waarom wordt Kuma soms rood als Kasper online zit?

Op steeds jongere leeftijd komen kinderen in aanraking met internet. Ze hebben het niet alleen voor school nodig, maar ze gebruiken het ook voor andere zaken zoals social media en spelletjes. In ‘Kasper, Sky en de groene beer’ legt Marlies Slegers op een leuke en begrijpelijke manier uit hoe je veilig kunt internetten. Kasper en Sky zijn twee vrienden van 9 jaar die – net als de doelgroep – graag spelletjes spelen. Dat gaat natuurlijk vaak goed, maar wat doe je als het fout dreigt te gaan? Daarbij kan dit boek helpen.

Het maakt van ‘Kasper, Sky en de groene beer’ een goed boek om met jonge kinderen op ontdekkingstocht in de digitale wereld te gaan. Het boek is uitermate geschikt voor kinderen van 6 tot 9 jaar. Ze kunnen het zelf lezen, maar je kunt het als (groot)ouders ook samen lezen en er meteen het een en ander extra over uit te leggen. De illustraties van Dmitry Korotchenko maken het verhaal helemaal compleet.

Auteur: Marlies Slegers
Titel: Kasper, Sky en de groene beer
Genre: Kinderboek
Aantal pagina's: 28
Uitgeverij: KasperSky Lab
Website: www.kaspersky.nl

Deel dit artikel:

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Each email address will be obfuscated in a human readable fashion or, if JavaScript is enabled, replaced with a spam resistent clickable link. Email addresses will get the default web form unless specified. If replacement text (a persons name) is required a webform is also required. Separate each part with the "|" pipe symbol. Replace spaces in names with "_".
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
CAPTCHA
Deze vraag is bedoeld om te testen of je wel of geen spamrobot bent.