Overslaan en naar de inhoud gaan

Marthe Verelst – Uit de spotlight

Eva gaat met haar vrienden naar Londen om het einde van haar studententijd te vieren. Als ze in de metro staan, komt een jongeman net voor de deuren sluiten gehaast binnen. Ze wisselen enkele woorden uit, maar verliezen elkaar al snel weer uit het oog. Toch slaagt Eva er niet in om die krullenbol uit de metro te vergeten. Ook Thomas krijgt het meisje met de donkerblonde haren niet uit zijn hoofd.

Tijdens haar reis doet Eva er alles aan om Thomas terug te vinden. Maar hoe pak je zoiets aan als de tijd dringt? Is veel door de stad wandelen en vaak naar het theater gaan wel de juiste manier?

Marthe Verelst heeft met ‘Uit de spotlight’ in principe een leuk plot bedacht. Twee personen ontmoeten elkaar in de metro en er springt een vonk over. Hoe zorg je ervoor dat je elkaar nog een keer ontmoet? Jammer genoeg vond ik de uitwerking ervan wat minder.

Het verhaal wordt vanuit twee personages verteld: Eva en Thomas, waarbij Eva wel de meeste ruimte binnen het verhaal krijgt. Je leert haar daardoor wat beter kennen, maar ze geeft zich niet altijd even bloot en dat zorgt ervoor dat je soms niet heel goed hoogte van haar krijgt. Dat stoort je af en toe in het verhaal. Je snapt bepaalde keuzes niet, je ergert je soms aan de traagheid van het verhaal (terwijl het een kort verhaal is) en je hebt regelmatig het gevoel dat je meer over Londen leest dan over de zoektocht naar Thomas.

Verelst zorgt voor een passend einde van ‘Uit de spotlight’ dat niet heel verrassend is. Al met al verliep het verhaal helaas te langzaam om er echt lekker in te komen.

Auteur: Marthe Verelst
Titel: Uit de spotlight
Genre: Roman / kort verhaal
Aantal pagina's: 117
Uitgeverij: Books & Butterflies
ISBN: 9789464208696