Overslaan en naar de inhoud gaan

Martine Kamphuis – De kliniek

Na haar artsenexamen neemt Sanne Molenaar een baan aan in een tbs-kliniek. Met een aantal collega’s kan ze goed opschieten, maar anderen zijn nauwelijks te onderscheiden van de patiënten.

Machtspelletjes en intimidatie zijn aan de orde van de dag. Als Sanne in een gevaarlijke situatie belandt met een zedendelinquent, wil ze het liefst vertrekken. Maar ze heeft intussen iets ontdekt wat de weg terug onmogelijk maakt…

‘De kliniek’ begint met een spannende proloog, die je aandacht meteen trekt. Je bent nieuwsgierig over wie dit gaat en welke gevolgen hier eventueel aan zitten. Martine Kamphuis weet op deze manier haar lezers direct te boeien. Je hebt zin om verder te lezen en te ontdekken wat er allemaal nog gaat gebeuren.

De auteur weet de aandacht van haar lezers in het gehele boek vast te houden. Het boek kent relatief korte hoofdstukken, waardoor het tempo in het verhaal blijft. Daarnaast is het interessant om te lezen, mede doordat het zich tijdens de coronatijd afspeelt. Uit het dankwoord blijkt dat Kamphuis zich goed heeft ingelezen en ingeluisterd over de impact van de pandemie op patiënten en stafleden. Dat geeft dit verhaal echt wat extra’s, zeker omdat we nu nog middenin deze pandemie zitten.

De spanning in ‘De kliniek’ is langzaamaan steeds meer aanwezig. Er gebeuren vreemde dingen, zowel in de tbs-kliniek als bij Sanne persoonlijk. De auteur probeert je in een bepaalde richting te sturen, maar of dat ook de juiste is…?! Ze zorgt er in ieder geval voor dat je het boek het liefste in één keer uit wil lezen. De ontknoping is spannend en geeft je de meeste antwoorden waar je naar op zoek was. Er blijft nog een aantal vragen onbeantwoord, waarmee er ruimte wordt opgelaten voor een tweede deel. Wie weet volgt dat ooit nog…

Auteur: Martine Kamphuis
Titel: De kliniek
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 300
Uitgeverij: De Crime Compagnie
ISBN: 9789461094681