Overslaan en naar de inhoud gaan

Max Allan Collins – Criminal Minds: Moordcyclus

In Bemidji (Minnesota) worden in de bossen drie ondiepe graven gevonden. In elk graf ligt een jong meisje, gewikkeld in een laken en bedekt met plastic. Al gauw blijkt dat de meisjes heel goed verzorgd zijn en een slaapmiddel toegediend hebben gekregen. Wat is er met deze meisjes gebeurd?

De lokale politie roept al snel de hulp van het BAU-team in. Het team komt erachter dat de meisjes tien jaar geleden vlak na elkaar zijn ontvoerd. Waar hebben deze meisjes al die tijd gezeten? En waarom worden ze tussen hun 12e en 14e ingeslapen? Het team moet snel handelen voor er wellicht weer kleine meisjes ontvoerd worden…

Criminal Minds is een populaire serie op televisie. Ik volg het al jaren op televisie en ben daardoor bekend met alle karakters uit het BAU-team. Toch is ‘Moordcyclus’ een boeiend boek om te lezen. Niet alleen voor de fans, maar ook voor mensen die de serie nog nooit gezien hebben. Max Allan Collins stelt in het begin van het boek alle teamleden voor. Natuurlijk heb je meer voorkennis als je de serie hebt gevolgd, maar het boek is zonder ook prima te volgen.

In dit boek volg je het team op de voeten naar het onderzoek naar de moord op drie jonge meisjes. Als lezer krijg je echter extra informatie. Collins schrijft af en toe vanuit de dader, zonder zijn of haar naam te noemen. Je ontdekt daardoor eerder dan het team waarom de meisjes ontvoerd worden. Je weet dan nog niet wie het heeft gedaan. Dat krijg je tegelijkertijd met het team te weten.

‘Moordcyclus’ is de moeite waard voor liefhebbers van het thrillergenre. Als je van dit boek genoten hebt en nog niet bekend bent met de tv-serie, raad ik je aan deze ook eens te gaan kijken.

Auteur: Max Allan Collins
Titel: Criminal Minds: Moordcyclus
Genre: Thriller
Aantal pagina’s: 224
Uitgeverij: Karakter Uitgevers B.V.
ISBN: 9789045202402