Overslaan en naar de inhoud gaan

Michelle Visser – Geluk komt in de zomer

Na enkele jaren van hard werken is het Loes gelukt om een fijn bestaan op te bouwen in Pommiers. Haar chambres d'hôte loopt goed, net als haar brocantehandeltje, en ze is gelukkig met haar nieuwe liefde Sjoerd. Maar als hij aandringt om te gaan samenwonen, voelt Loes zich in het nauw gedreven. Is liefde belangrijker dan haar moeizaam verkregen zelfstandigheid?

Ondertussen wordt Frankrijk geteisterd door terroristische aanslagen; angstgevoelens en een grimmige sfeer bereiken het platteland. Maar de dorpelingen hebben ook hun eigen beslommeringen. Loes helpt waar ze kan, maar verlangt ondertussen naar Sjoerds liefde en steun in haar leven. Ze weet echter dat ze lastige knopen moet doorhakken om hem te behouden.

Met ‘Geluk komt in de zomer’ heeft Michelle Visser het derde en tevens laatste boek geschreven over de Nederlandse Loes die in Frankrijk een nieuw leven begint. De andere twee boeken zijn ‘Het huis met de blauwe luiken’ en ’Een lucht vol Franse dromen’. De boeken zijn prima los te lezen, maar het is natuurlijk wel leuk om alle boeken te lezen en je drie boeken lang in Frankrijk te wanen.

In het begin van het boek heb je eventjes de tijd nodig om lekker in het verhaal te komen. Wat is er precies met Loes aan de hand dat ze niet direct enthousiast is over samenwonen met Sjoerd? Welke gevolgen zal dit voor hun relatie hebben? Daar ben je er benieuwd naar. Naast deze persoonlijke problemen voor het hoofdpersonage laat Visser ook grotere, algemene problemen aan bod komen, zoals de terroristische aanslagen. Je hebt af en toe even kippenvel als je over dit onderwerp leest. Je moet er niet aan denken om zoiets zelf mee te moeten maken…

Door de beeldende schrijfstijl van de auteur waan je je tijdens het lezen van ‘Geluk komt in de zomer’ regelmatig even in Frankrijk. Je ziet de omgeving en de personages zo voor je. Heerlijk! Het is wederom een fijn te lezen boek. Aanrader als je van de vorige twee boeken over Loes genoten hebt.

Auteur: Michelle Visser
Titel: Geluk komt in de zomer
Genre: Roman
Aantal pagina's: 336
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789022590072