Overslaan en naar de inhoud gaan

Mijke Pelgrim - Dex

Als je naar de middelbare school gaat, is het tijd om nieuwe vrienden te maken. Maar daar heeft Dex helemaal geen zin in. Gelukkig zit Brian, Dex' beste vriend van de basisschool, ook bij hem in de klas. Ze zitten alle lessen naast elkaar en in de pauzes delen ze tosti's en energydrink.

Als je al een beste vriend hebt, is dat mooi genoeg, toch? Dex vindt van wel. Alles gaat helemaal prima, totdat een paar jongens uit de klas zich in de pauzes met Dex en Brian beginnen te bemoeien.

‘Dex’ is een leuk en grappig jeugdboek over hoe een jongen de overgang van groep 8 naar de middelbare school ervaart. Vanuit het personage Dex lees je hoe hij het een en ander meemaakt op zijn nieuwe school. Mijke Pelgrim beschrijft dat op een leuke manier. De hoofdstukken zijn kort (soms misschien zelfs iets te kort) en hebben allemaal een grappige titel die de lading van het desbetreffende hoofdstuk dekt.

De gebeurtenissen die Dex meemaakt en de rare situaties waarin hij soms verzeild raakt, zullen voor de doelgroep herkenbaar zijn. En dat geldt ook voor de volwassen lezers, die ongetwijfeld hun eigen middelbare schooltijd nog zullen herinneren en er dankzij dit boek weer eens aan terugdenken. Dat maakt van ‘Dex’ gewoon een heerlijk jeugdboek om te lezen.

Mijke Pelgrim studeerde Engelse taal- en letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam en de University of Edinburgh. Ze werkt als docent Engels op een middelbare school en schrijft haar verhalen het liefst in drukke koffietentjes. ‘Dex’ is haar eerste jeugdboek.

Auteur: Mijke Pelgrim
Titel: Dex
Genre: Jeugdboek
Aantal pagina's: 144
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
ISBN: 9789000357055