Overslaan en naar de inhoud gaan

Mike Nappa – Annabel Lee

De tiener Annabel Lee Truckson wordt samen met een waakhond door haar mysterieuze oom in een militaire bunker onder de grond gestopt. Een verklaring krijgt ze niet. Het laatste dat haar oom tegen haar zegt, zijn een paar Duitse woorden en het bevel: ‘Doe de deur voor niemand open, hoor je? Ook niet voor mij.’

Boven de grond zijn twee detectives, een voormalige sluipschutter genaamd The Mute en een raadselachtige ‘Dr. Smith’ op zoek naar Annabel. Hoe weten ze van haar bestaan? Wie wil haar bevrijden en waarom wil de ander haar voor altijd gevangen houden?

Nadat je de flaptekst van ‘Annabel Lee’ hebt gelezen, is je nieuwsgierigheid gewekt en begin je vol goede moed aan het verhaal. Ook het eerste hoofdstuk triggert de lezer. Wie is Annabel? Wat is er met haar aan de hand? En wanneer heeft zich het een en ander afgespeeld? Mike Nappa zorgt voor genoeg ingrediënten voor een spannende thriller.

Naarmate je verder leest in het boek en het verhaal vanuit de verschillende personages leest, verslapt je aandacht enigszins. Wie is nu precies wie en welke verhoudingen hebben de diverse personen tot elkaar? Dat ontdek je uiteindelijk wel, maar het kost tijd voor je doorhebt hoe alles in elkaar steekt en dat leidt helaas af van het verhaal. Natuurlijk hoeft niet alles meteen duidelijk te zien, liever niet zelfs, maar het is wel belangrijk dat je voldoende informatie hebt om lekker door te lezen. Nu vraag je je regelmatig af hoe het ook alweer allemaal zat.

De ontknoping zorgt nog wel voor wat spanning, waarin Nappa uiteindelijk antwoorden geeft waar je naar op zoek was. Dat maakt het verhaal van ‘Annabel Lee’ wel af, maar je sluit het boek niet helemaal met een fijn gevoel dicht.

Auteur: Mike Nappa
Titel: Annabel Lee
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 400
Uitgeverij: Kok
ISBN: 9789043528450