Overslaan en naar de inhoud gaan

Milou van der Will – Stil in de stad

Misdaadjournaliste Benthe Berg duikt, na maanden op non-actief te hebben gestaan, in de zaak van de moord op een Hongaarse prostituee. Ze komt terecht in de schimmige wereld van mensenhandel, die leidt naar de mysterieuze moordzaak op een oud-minister.

Als de dochter van deze oud-minister, die een zeer goede vriendin van Benthe is, ternauwernood een moordaanslag overleeft, voelt Benthe zich verplicht de zaak tot op de bodem uit te zoeken. Zelfs als dat betekent dat haar gezin nog verder uit elkaar dreigt te vallen.

In 2014 verscheen ’In mijn bloed’, het eerste deel met journaliste Benthe Berg in de hoofdrol. Dat was een spannende thriller, die bijna om een vervolg smeekte. En gelukkig is dat inmiddels verschenen in de vorm van ‘Stil in de stad’.

Milou van der Will lijkt er rekening mee gehouden te hebben dat de lezers niet alles uit haar vorige boek nog helder voor de geest hebben. Af en toe geeft de auteur wat achtergrondinformatie wat er in ‘In mijn bloed’ gebeurd is met Benthe en haar familie. Handig! Het zorgt ervoor dat je het doen en laten van Benthe wat beter begrijpt.

Na de eerste paar hoofdstukken zit je meteen goed in het verhaal en kun je eigenlijk niet anders dan door blijven lezen. Je wil weten hoe het allemaal in elkaar steekt en denkt als het ware met de journaliste mee welke vervolgstappen ze het beste kan nemen. Van der Will laat zien hoe gedreven Benthe in haar werk is en hoe ze tegelijkertijd een goede moeder en vrouw probeert te zijn. Je merkt dat ze nog lang niet alles verwerkt heeft van wat er in het vorige boek is gebeurd, maar dat maakt het personage juist extra menselijk en geloofwaardig.

Richting de ontknoping van ‘Stil in de stad’ heeft de auteur nog wat verrassingen in petto. De een zie je sneller aankomen dan de ander. Op dat punt in het boek kun je niet anders dan blijven lezen tot je het boek uit hebt. En dan kun je alleen nog maar hopen dat er nog een derde deel met dit personage volgt. Haar verhaal is nog lang niet helemaal verteld…

Auteur: Milou van der Will
Titel: Stil in de stad
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 320
Uitgeverij: The House of Books
ISBN: 9789044352016