Overslaan en naar de inhoud gaan

Mirjam Mieserius – Bestemming Parijs

De 31-jarige boekenwurm Chloe vertrekt naar Parijs om in de voetsporen te treden van haar geliefde Hemingway. Haar reis neemt echter een onverwachte wending als ze de Franse schrijver en bouquiniste Guillaume ontmoet. Voor Chloe gaat een nieuwe wereld open, maar dan staat haar verloofde Peter ineens voor haar neus met een verrassing en komt ze voor een moeilijke keuze te staan…

Gelukkig krijgt Chloe onvoorwaardelijke steun van haar nieuwverworven vriendinnen: de zachtaardige Sofia, die worstelt met haar verleden en dat koste wat kost verborgen probeert te houden; en de bloedmooie Lizzy, die naar Parijs is gekomen om een wereldberoemde muze te worden en daarbij geen grenzen schuwt, zelfs die van zichzelf niet. Met Parijs als decor beginnen de vrouwen aan hun zoektocht naar liefde, vriendschap en durven zijn wie je werkelijk bent.

In ’Bestemming Parijs’ volgen we drie vrouwen: Chloe, Sofia en Lizzy. Hoewel de flaptekst doet vermoeden dat het verhaal voornamelijk over Chloe gaat, komen alle vrouwen veel aan bod met hun eigen hoofdstukken. Dat was in het begin wel even wennen. Het is leuk om de drie belangrijkste personages te leren kennen, maar het werd net even anders verteld dan ik had verwacht.

Mirjam Mieserius laat de stad Parijs echt tot leven komen met haar boek. Ik ben er ooit als tiener een keer geweest, maar dankzij de beeldende schrijfstijl van de auteur waande ik me weer even in die stad. Heerlijk als een auteur dat voor elkaar krijgt. Op sommige momenten liep het water je echt even in de mond als er geschreven werd over lekkere gerechten. Ik had regelmatig zin in een chocoladecroissant.

Het enige jammere aan het verhaal voor mij was dat ik amper iets met personage Lizzy had. Chloe en Sofia kwamen lief en kwetsbaar over en lieten stukje bij beetje wat meer over hun verleden zien. Lizzy kwam vooral erg onaardig en onaantastbaar over. Je leert haar uiteindelijk ook wat beter kennen, maar ik voelde echt geen klik met haar. Dat zorgde ervoor dat ik haar hoofdstukken het minst leuk vond om te lezen. Ik hoop dat ze in de andere delen wat toegankelijker wordt, maar voor nu vond ik haar vaak vrij irritant en betweterig overkomen. Overigens blijf ik het altijd wel knap vinden als een auteur ook dit voor elkaar kan krijgen; dat je een personage verschrikkelijk vindt.

Al met al beleef je tijdens het lezen van ‘Bestemming Parijs’ een aantal prima leesuurtjes en is het heerlijk om weg te dromen naar dé stad van de liefde. Ik ben wel benieuwd hoe het de vrouwen verder zal vergaan in het volgende deel.

Auteur: Mirjam Mieserius
Titel: Bestemming Parijs
Serie: Bestemming Parijs
Genre: Roman
Aantal pagina's: 356
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
ISBN: 9789021031262