Overslaan en naar de inhoud gaan

Mirjam Mous – Het Eos-project

In een rustig natuurgebied wordt een man dood in de rivier aangetroffen. Het is Herman van Romondt, een journalist van Dagblad Zuid. De politie is er al snel van overtuigd dat het een ongeluk was en doet de zaak daarmee af. Maar Mink, die dezelfde dag nog stage bij Herman liep, denkt dat er meer achter zit. Want wat deed de journalist bij de Blauwe Bosjes, terwijl hij helemaal niet van de natuur hield? En dan had hij het ook nog over een belangrijk artikel, dat zou inslaan als een bom.

Mink en Jools, het nichtje van Herman, zijn vastbesloten om erachter te komen wat er is gebeurd en volgen alle sporen die de journalist heeft achtergelaten. De wereld waarin hij zich begeven heeft, blijkt behoorlijk schimmig te zijn. Hoe meer Mink ontdekt, hoe dieper hij in de problemen raakt.

Mirjam Mous is bekend van de spannende jeugdthrillers die ze schrijft. Het laatste boek dat ik van haar gelezen had, was ’2C’ en dat vond ik een sterke thriller van haar. Ook haar nieuwste boek ‘Het Eos-project’ zal menige (jonge) lezer bekoren.

Het verhaal begint met een spannend deel in het heden, dat vooral veel vragen oproept. Wie is Mink? En wat heeft hij gedaan? Daarna maakt het verhaal een sprong naar het verleden en krijg je langzaamaan de informatie die je nodig hebt om je vragen te beantwoorden. Mous zorgt ervoor dat haar lezers niet willen stoppen met lezen. Het verhaal is boeiend, spannend en verloopt vlot. Je krijgt de nodige achtergrondinformatie maar ook niet meer, waardoor het allemaal lekker snel gaat. En daardoor kun je als lezer eigenlijk niet anders dan door blijven lezen totdat je het boek uithebt.

Met ‘Het Eos-project’ heeft Mous wederom een sterke jeugdthriller geschreven, die niet alleen de directe doelgroep zal aanspreken maar ook veel volwassen lezers.

Auteur: Mirjam Mous
Titel: Het Eos-project
Genre: Jeugdthriller
Aantal pagina's: 304
Uitgeverij: Van Goor
ISBN: 9789000354627