Overslaan en naar de inhoud gaan

M.J. Arlidge – Klein, klein kleutertje

Vroeg in de ochtend wordt het lichaam van een vrouw gevonden. Ze ligt half op de autoweg en het lijkt een tragisch ongeluk. Als Helen Grace op de plaats des onheils arriveert, is het voor haar meteen duidelijk dat het om een koelbloedige moord gaat. Maar waarom deze vrouw het slachtoffer is, is een raadsel.

Niet veel later wordt er in het winkelcentrum een apotheker gedood, terwijl hij nog klanten in zijn zaak had. Waarom worden er getuigen levend achtergelaten door de moordenaar? Helen moet al haar kennis van het misdadige brein in de strijd gooien, wil ze achter de identiteit van de dader komen voordat er nog een slachtoffer valt.

Met ‘Klein, klein kleutertje’ heeft M.J. Arlidge alweer het zevende deel in de Helen Grace-serie uitgebracht. Het gaat ongeveer verder waar ’Wie niet weg is’ is geëindigd. Mocht je dat deel nog niet gelezen hebben, doe dat dan eerst voordat je aan dit boek begint.

Het verhaal van ‘Klein, klein kleutertje’ speelt zich binnen één dag af. En wat gebeurt er veel in die ene dag! Boven elk hoofdstuk staat het tijdstip waarop de personages zich op dat moment bevinden. De hoofdstukken wisselen elkaar in vlot tempo af, waardoor de snelheid in het boek blijft. Voor je het weet, ben je al halverwege het boek en wil je gewoon weten hoe het allemaal afloopt.

Naast het oplossen van de moorden leer je weer wat meer over hoofdpersonage Helen Grace. Hoe gaat het nu met haar nadat ze een aantal maanden onterecht in de gevangenis heeft gezeten? Hoe reageren haar collega’s op haar terugkeer, met name degenen die overtuigd waren van Grace’ schuld? En welke gevolgen heeft dat allemaal voor de verhoudingen binnen het team? Op deze en enkele andere vragen krijg je antwoorden tussen de klopjacht op de dader door.

Arlidge heeft al lang en breed bewezen dat hij thuishoort in de thrillerwereld. Al zijn boeken uit deze Helen Grace-serie heb ik tot nu toe met veel plezier gelezen. Ik hoop dat er nog enkele boeken van zijn hand mogen verschijnen…

Auteur: M.J. Arlidge
Titel: Klein, klein kleutertje
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 352
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789022582855