Overslaan en naar de inhoud gaan

M.J. Arlidge – Klikspaan

Zes branden in 24 uur, twee doden en meerdere gewonden. Wie zit hierachter en waarom? Inspecteur Helen Grace heeft zoiets groots nog niet eerder meegemaakt, maar ze weet wel dat de branden met opzet aangestoken moeten zijn. Iemand lijkt de stad tot de grond toe te willen afbranden.

Samen met haar team doet Grace onderzoek in de rokende puinhopen van de stad. Zit er logica tussen de slachtoffers? Het lijkt erop dat de branden weinig met elkaar te maken hebben, en dat iedereen het volgende doelwit kan zijn. Een foutje en Helens carrière zit erop. Vindt ze op tijd wie erachter zit voordat er nog meer slachtoffers vallen?

‘Klikspaan’ is alweer het vierde deel met inspecteur Helen Grace in de hoofdrol. En wat heeft M.J. Arlidge wederom een spannende thriller geschreven. Meteen vanaf het eerste hoofdstuk trekt de auteur je in zijn boek en zorgt ervoor dat je het maar met moeite weg kunt leggen. Vooral de hoofdstukken vanuit de slachtoffers die een brand meemaken, blijven je lang bij.

De zoektocht naar de dader is ontzettend spannend. Lange tijd heb je geen idee wie erachter zit. De blogposts die tussendoor te lezen zijn, verhogen de spanning. Je weet dat de dader die stukjes heeft geschreven, maar wie is het dan? Arlidge laat zijn lezers lange tijd zoeken en raden… totdat alles ineens op zijn plaats valt. Knap hoe de auteur dat voor elkaar heeft gekregen, én hoe hij in de ontknoping alsnog een enorme verrassing in petto heeft.

Naast de brandstichtingszaak leer je weer meer over inspecteur Grace en haar collega rechercheur Charlie Brooks. Je gaat de beide personages steeds meer waarderen. Stukje bij beetje kom je meer over hun verleden en hun karakter te weten. Op naar het vijfde deel uit deze serie…

Auteur: M.J. Arlidge
Titel: Klikspaan
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 443
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789022578513