Overslaan en naar de inhoud gaan

M.J. Arlidge – Pluk een roos

Een jonge vrouw wordt wakker in een donkere en koude kelder. Ze weet niet beter dan dat ze thuis in haar bed ligt, maar niets blijkt minder waar te zijn. Hoe is ze hier terechtgekomen? En wie heeft haar hier naartoe gebracht? Het begin van een ware nachtmerrie is begonnen…

Op het strand wordt het lichaam van een andere jonge vrouw gevonden, die al enige tijd overleden blijkt te zijn. Zij is echter nooit als vermist opgegeven. Ze bleef namelijk gewoon sms’en en haar social media-accounts gebruiken. Wie heeft zich al die tijd voor haar uitgegeven? En waarom?

Inspecteur Helen Grace houdt zich bezig met deze bizarre zaak. Ze weet niet wat er precies aan de hand is, maar ze weet wel dat ze de dader zo snel mogelijk moet vinden. Deze man of vrouw is niet alleen gestoord, maar ook erg vindingrijk. Samen met haar team gaat Grace op zoek naar het motief en andere relevante zaken, voordat het weer te laat is…

‘Pluk een roos’ is het derde deel in de Helen Grace-serie. En wat voor een deel! M.J. Arlidge overtreft zijn eerdere twee boeken uit deze serie, wat mij betreft. De spanning zit vanaf het eerste hoofdstuk erin en blijft gedurende het boek aanwezig. Wie is er zo gestoord om namens dode vrouwen te twitteren? En waarom doet iemand dat?

Arlidge heeft een toegankelijke en boeiende schrijfstijl. Hij gebruikt korte hoofdstukken en laat meerdere personages aan het woord. Dat verhoogt de spanning én je leestempo. Als je eenmaal aan een boek van deze auteur begonnen bent, wil je niet meer stoppen met lezen. En hoe dichterbij de ontknoping, hoe verder je op het puntje van je stoel gaat zitten. Knap hoe Arlidge dat voor elkaar krijgt.

Naast de moordzaak krijg je ook meer informatie over Helen en over Charlie. In elk boek leer je weer iets meer over deze beide vrouwen. Je gaat steeds ietsje beter hun motieven begrijpen waarom ze bij de politie zijn gaan werken en waar hun gedrevenheid vandaan komt. Ik kijk al uit naar het vierde deel, getiteld ‘Klikspaan’. Daar moeten we nog wel eventjes geduld voor hebben, aangezien dat boek pas in november verschijnt.

Auteur: M.J. Arlidge
Titel: Pluk een roos
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 400
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789022577172