Overslaan en naar de inhoud gaan

M.J. Arlidge – Wie niet weg is

Helen Grace was één van de beste rechercheurs van Southampton. Maar nu zit ze zelf in de gevangenis, te midden van de moordenaars die ze daar zelf heeft doen belanden. Ze weet dat ze maar op één manier vrij kan komen: overleven totdat haar rechtszaak voorkomt en op de een of andere manier haar onschuld bewijzen.

Dan wordt er een verminkt lichaam in de cel naast die van haar gevonden en vreest Helen voor haar eigen leven. Er loopt namelijk een moordenaar rond in de gevangenis en ze moet hem vinden, voordat ze zelf het volgende slachtoffer wordt…

Het vorige deel ‘Naar bed, naar bed’ eindigde ontzettend spannend met de arrestatie van inspecteur Helen Grace. Dit was een gebeurtenis die je in eerste instantie niet zag aankomen, en die je als lezer toch redelijk in shock achterlaat. Je kunt dan haast niet anders dan meteen doorlezen in het volgende deel, getiteld ‘Wie niet weg is’.

M.J. Arlidge heeft met dit zesde deel uit de Helen Grace-serie wederom een spannend en goed boek geschreven. In mijn vorige recensie noemde ik ‘Naar bed, naar bed’ het beste deel tot nu toe. Daar kom ik nu alweer van terug. ‘Wie niet weg is’ zit vol spannende en verrassende elementen dat je alleen maar wil lezen en lezen… totdat je bij de ontknoping bent. Het verhaal zit zo goed in elkaar dat je het hele boek volop aan het genieten bent.

Een van de fijne zaken uit de boeken van Arlidge zijn de korte hoofdstukken. Dat zorgt ervoor dat het verhaal vlot verloopt en dat je lekker snel kunt lezen. Voor je het weet, ben je alweer tien hoofdstukken verder waarin veel is gebeurd. De fans van Helen Grace zullen enorm genieten van dit deel en regelmatig op het puntje van hun stoel zitten. Gelukkig kunnen we in het voorjaar van het zevende deel gaan genieten. Ik kijk al uit naar ‘Klein, klein kleutertje’…

Auteur: M.J. Arlidge
Titel: Wie niet weg is
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 400
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789022582206