Overslaan en naar de inhoud gaan

Monica Maas – Bobbi: de allerliefste juf

Een juf speelt een belangrijke rol in het leven van een peuter of kleuter. Dit Bobbi-boek is het ideale cadeau als een kind afscheid neemt van de peuterspeelzaal, kinderopvang of kleuterklas. Of natuurlijk zomaar, omdat zijn of haar juf nu eenmaal de allerliefste is! Wat een lieve juf heeft Bobbi…

Hoera, er is weer een nieuw Bobbi-boekje uit. Deze boekjes zijn favoriet bij onze peuter; we hebben inmiddels al bijna een hele plank vol met Bobbi-boekjes. Als het aan ons zoontje ligt, lezen we elke avond een verhaaltje van Bobbi voor. Wij kiezen dan soms wel eens een boekje uit een andere serie voor de afwisseling. Het geeft in ieder geval aan hoe populair de boekjes bij ons zijn.

Monica Maas weet bij elk boekje haar jonge lezers goed te vermaken. Elk boekje behandelt een eigen thema en de auteur is nog lang niet uitgeschreven in deze leuke serie. Het nieuwste exemplaar heet ‘Bobbi: de allerliefste juf’, die ideaal geschikt is voor kinderen die naar de kinderopvang of naar school gaan. Wij lezen het verhaaltje inmiddels voor met de namen van de favoriete juffen van ons zoontje. Daardoor gaat het nog meer leven bij onze kleine man. Hij heeft inmiddels zelfs een vaste volgorde wanneer welke juf aan bod komt. Geweldig!

Net zoals de voorgaande delen heeft Maas ‘Bobbi: de allerliefste juf’ op rijm geschreven, waardoor het heel prettig is om voor te lezen én waardoor het jonge lezerspubliek de zinnetjes op een gegeven moment af kan maken. De illustraties maken het verhaal weer helemaal compleet. Je ziet natuurlijk Bobbi, maar ook zijn knuffelvriendjes, zijn juf(fen) en zijn vriendjes uit de klas. Het is wederom een hele fijne aanvulling in de Bobbi-collectie.

Auteur: Monica Maas
Titel: Bobbi: de allerliefste juf
Serie: Bobbi
Genre: Kinderboek
Aantal pagina's: 32
Uitgeverij: Kluitman
ISBN: 9789020684643