Overslaan en naar de inhoud gaan

Monica Maas – Bobbi en de voertuigen

In ‘Bobbi en de voertuigen’ neemt Bobbi zijn lezers mee op reis. Kinderen ontdekken welke voertuigen er op de weg te zien zijn én wat voor geluiden ze maken. Pep pep, toet toet, vroem vroem!

Monica Maas heeft met beertje Bobbi een leuk en herkenbaar personage gemaakt voor peuters en kleuters. Inmiddels is er al een grote collectie Bobbi-boekjes over allerlei alledaagse onderwerpen, waaronder de vier seizoen en goed je bord leegeten.

Begin dit jaar verscheen het eerste geluidenboek van Bobbi. Dat was hier in huis een groot succes. Inmiddels is er een tweede geluidenboek verschenen, getiteld ‘Bobbi en de voertuigen’. In totaal zijn er vijf voertuigen te horen, waaronder een fiets(bel) en een brandweerwagen. Laatstgenoemde is dé favoriet bij onze peuter. Wellicht komt dat omdat dat geluid ook op de voorpagina te beluisteren valt, maar onze kleine man bladert als eerste naar de brandweerwagen om die aan te zetten waarna hij de andere geluiden gaat luisteren.

Bij elk voertuig heeft Maas een kort verhaaltje geschreven. Dat is in de stijl zoals je gewend bent van haar. Het zijn korte zinnen, waarbij de tweede en de vierde zin op elkaar rijmen. Meteen herkenbaar voor de jonge doelgroep en hun (groot)ouders. De geluiden gaan gemakkelijk aan. De kleine kinderhanden hoeven ze maar even aan te raken en je hoort het herkenbare geluid meteen. Voor de ouders die het soms even beu zijn, op de achterkant zit een aan/uit-knopje. ‘Bobbi en de voertuigen’ vormt een leuke aanvulling in de Bobbi-collectie.

Auteur: Monica Maas
Titel: Bobbi en de voertuigen
Genre: Kinderboek
Aantal pagina's: 10
Uitgeverij: Kluitman
ISBN: 9789020684933