Overslaan en naar de inhoud gaan

Monica Maas – Bobbi gaat sporten

Bobbi en zijn vriendjes gaan sporten! Maar wat kun je veel doen. ­Tennis, voetbal, hardlopen… Het liefst doet Bobbi het allemaal!

Bij peuters en kleuters zijn de Bobbi-boekjes van Monica Maas erg populair. Er zijn inmiddels al heel veel verschillende titels verschenen over allerlei onderwerpen die interessant zijn voor de jonge doelgroep. De auteur weet ieder jaar nog nieuwe boeken aan deze fijne serie toe te voegen.

‘Bobbi gaat sporten’ is het nieuwste boekje in de reeks. Maas laat zien hoe een sportdag eruit kan zien, waarbij ze wederom de bekende figuurtjes voorbij laat komen. Dat is natuurlijk Bobbi, maar ook zijn knuffelvriendjes zoals Ollie de Olifant. Als je al meerdere boeken uit deze serie hebt gelezen, herken je ze meteen. Heel handig gedaan!

Het verhaal van ‘Bobbi gaat sporten’ is erg prettig om voor te lezen. De auteur houdt in ieder boekje een vast rijmschema aan. De tweede en de vierde zin rijmen telkens op elkaar. Dat is fijn bij het voorlezen en als je kindje al wat ouder is, kan hij of zij het laatste woordje telkens al zelf vertellen of raden. Ons zoontje van 4 jaar “leest” op deze manier graag mee. Sommige verhalen kent hij bijna uit zijn hoofd; zo vaak hebben we die al voorgelezen. Heerlijk!

In dit Bobbi-boekjes leren kinderen meer over sporten en hoe gezellig een sportdag kan zijn. Dat is een mooie voorbereiding als jouw kindje zijn of haar eerste sportdag op school heeft. Lees dan ‘Bobbi gaat sporten’ een aantal keer voor en je zoon of dochter gaat met een goed gevoel lekker sporten op school. Wederom een leuke aanvulling op de Bobbi-reeks.

Auteur: Monica Maas
Titel: Bobbi gaat sporten
Serie: Bobbi
Genre: Kinderboek
Aantal pagina's: 32
Uitgeverij: Kluitman
ISBN: 9789020683936