Overslaan en naar de inhoud gaan

Monica Maas – Bobbi naar de speeltuin

Mama neemt Bobbi mee naar de speeltuin en Ella mag ook mee. Samen kunnen ze heerlijk spelen. Van de glijbaan, op de ­schommel, wat gaan ze hard! Maar dan…

Hoera! Er is weer een nieuw deel verschenen in de Bobbi-reeks van Monica Maas. Als je regelmatig een kijkje op mijn boekenblog neemt, weet je dat mijn zoontje en ik inmiddels groot fan van de Bobbi-boekjes zijn. Mijn zoontje mag elke avond een boekje uitkiezen om uit voorgelezen te worden en negen van de tien keer kiest hij een Bobbi-boekje. De meeste boekjes kennen mijn man en ik inmiddels uit ons hoofd, dus het is fijn als er af en toe een nieuw deel verschijnt… ter afwisseling voor het voorlezen. Op dit moment is trouwens ’Bobbi vier kerst’ favoriet. Dat past wel goed bij het seizoen waarin we nu zitten hè?!

Het leuke aan deze reeks boeken van Maas is dat ze een feest van herkenning zijn voor peuters en kleuters. De auteur kiest alledaagse onderwerpen voor haar boeken, waar de jonge doelgroep zelf mee te maken krijgt. Het nieuwste deel ‘Bobbi naar de speeltuin’ zal voor elke peuter herkenbaar zijn. De verschillende speeltoestellen komen voorbij en er zit zelfs een kleine zoekopdracht in. Heel leuk gedaan!

De kleurrijke illustraties maken het verhaaltje helemaal af. De peuter zit op het plaatje wat er (in rijmvorm) voorgelezen wordt. Samen met je peuter kun je op zoek naar de herkenbare beren en knuffels. Als je al meer uit deze reeks (voor)gelezen hebt, weet je inmiddels welke knuffels Bobbi allemaal heeft. ‘Bobbi naar de speeltuin’ is een leuke aanvulling in je Bobbi-collectie.

Auteur: Monica Maas
Titel: Bobbi naar de speeltuin
Serie: Bobbi
Genre: Kinderboek
Aantal pagina's: 32
Uitgeverij: Kluitman
ISBN: 9789020684476