Overslaan en naar de inhoud gaan

Monica Maas – Bobbi naar het ziekenhuis

Naar het ziekenhuis gaan is best spannend en een operatie al helemaal! Bobbi heeft last van zijn keel en zijn oor, en hij moet geopereerd worden. In dit boek laat Bobbi aan de lezers zien hoe alles in zijn werk gaat. Een fijne voorbereiding voor als je kindje naar de dokter of het ziekenhuis moet.

Inmiddels zijn er van de hand van Monica Maas al heel veel Bobbi-boekjes verschenen. Je zou bijna gaan denken dat ze alle leuke en interessante onderwerpen heeft gebruiken. Niets blijkt minder waar te zijn, want er verschijnen dit jaar nog een aantal leuke titels die nog in de collectie ontbraken. Het nieuwste boekje heet ‘Bobbi naar het ziekenhuis’.

Soms komt het voor dat een kindje al op jonge leeftijd naar het ziekenhuis moet. Dan is het fijn om samen met Bobbi te ontdekken wat er zoal kan gaan gebeuren. Dat maakt het allemaal net wat minder spannend. In ‘Bobbi naar het ziekenhuis’ ontdek je wat er gaat gebeuren als de kno-arts iets aan de pijn van je oren en je keel gaat doen. Op een begrijpelijke manier legt Maas dit via Bobbi aan haar jonge lezers (en hun (groot)ouders) uit. De bijpassende illustraties vormen een mooie aanvulling daarbij. De auteur laat het verhaal zich helemaal in de huidige tijd afspelen, zowel Bobbi’s ouders als het ziekenhuispersoneel loopt namelijk met een mondkapje rond. Wie weet blijft dit wel aanwezig in het ziekenhuis na de coronatijd.

Bij liefhebbers van beertje Bobbi mag dit nieuwste boekje natuurlijk niet in de kast ontbreken. Het is wederom een leuk en leerzaam verhaaltje.

Auteur: Monica Maas
Titel: Bobbi naar het ziekenhuis
Genre: Kinderboek
Aantal pagina's: 32
Uitgeverij: Kluitman
ISBN: 9789020684636