Overslaan en naar de inhoud gaan

Muna Shehadi – Rosalinds leugen

De drie dochters van filmster Jillian Croft en haar beroemde echtgenoot Daniel groeien op in weelde, ook na de tragische dood van hun moeder. Jaren later staat hun wereld op zijn kop, als ze een medische verklaring vinden waaruit blijkt dat Jillian nooit zwanger kon zijn geweest.

Olivia en Eve willen er het fijne niet van weten, maar middelste zus Rosalind kan het niet loslaten. Ze heeft zich altijd anders gevoeld en wil weten hoe het zit. Drie geheime schriften leiden haar naar Leila Allerton, een operazangeres uit New Jersey, en haar grote, warme gezin met Libanese roots. Onder valse voorwendselen sluit ze vriendschap met de familie. Durft ze te vertellen wat haar werkelijk drijft?

Na het lezen van een leesfragment van ‘Rosalinds leugen’ werd ik erg benieuwd naar het hele verhaal. Met veel plezier en ontroering heb ik dit boek van Muna Shehadi gelezen. Meteen vanaf het eerste hoofdstuk boeit het verhaal en ben je nieuwsgierig wat er zich allemaal heeft afgespeeld in het leven van Jillian, Daniel en hun dochters.

In ‘Rosalinds leugen’ lees je het verhaal vanuit Rosalind. Elk hoofdstuk start met een dagboekfragment dat geschreven is vanuit Jillian Croft. Die fragmenten geven je de extra achtergrondinformatie die je wel kan gebruiken om meer te weten te komen over Rosalinds ouders. Ook kun je daardoor sommige keuzes wat beter begrijpen. Hopelijk krijg je in de andere twee boeken uit deze serie nog meer over Jillian en Daniel te lezen.

Shehadi heeft een prettige en toegankelijke schrijfstijl. Daardoor leest het boek prettig en ga je er in volle vaart doorheen. De auteur weet haar lezers te blijven boeien en zorgt hier en daar voor een verrassend element. Je denkt als lezer een en ander door te hebben, maar niet alles is zo zwart/wit als het in eerste instantie lijkt.

‘Rosalinds leugen’ is een heerlijke en mooie roman om te lezen, die zeker naar meer smaakt. Gelukkig kunnen we nog uitkijken naar ‘Eve’s waarheid’ en ‘Olivia’s geheim’. Deze reeks is zeker een aanrader voor de liefhebbers van de Zeven Zussen-serie.

Auteur: Muna Shehadi
Titel: Rosalinds leugen
Serie: De drie dochters
Genre: Roman
Aantal pagina's: 384
Uitgeverij: HarperCollins
ISBN: 9789402703375