Overslaan en naar de inhoud gaan

Muriel Verhulst – De valk en de bloem

‘De valk en de bloem’ bevat drie korte verhalen. Het titelverhaal gaat over Lena, die van het ene moment op het andere op een heel vreemde plaats belandt. Eerst lijkt ze alleen op de wereld, tot reuzenwolven met technologische snufjes haar opjagen.

'Wolfschimmen' speelt zich af in het 19e-eeuwse Andalusië. Omdat de dorpelingen grappenmaker Emilio niet meer geloven, kunnen gevluchte bandieten hiervan profiteren en hun slag slaan. Na al de gebeurtenissen krijgt het flamencofeest een heel andere waarde in hun dorp.

In 'Schaduwsluiper' staat de tweeling Ylva en Roulf onder de bescherming van de Witte Wolvin. Als Ylva bewusteloos in het woud wordt gevonden, is dit nog maar het begin van duistere krachten die in hun dorp zijn neergestreken.

In de avonturenbundel ‘De valk en de bloem’ staan drie korte verhalen van Muriel Verhulst. Met deze auteur maakte ik voor het eerst kennis in ’Een spoor van inkt’. De auteur laat met haar nieuwe verhalenbundel wederom zien dat ze goed thuis in het genre van korte verhalen en drie volwaardige verhalen heeft geschreven. Ze heeft een prettige schrijfstijl en weet fantasie met spanning goed te combineren.

Het overkoepelende thema van de drie verhalen zijn wolven. Je moet wel een beetje van het fantasy genre houden als je ‘De valk en de bloem’ gaat lezen. Daar deden de drie verhalen me wel aan denken. Naast wolven laat Verhulst met haar korte verhalen zien dat familie en vriendschap belangrijke thema’s zijn in je leven. Waar zou je zijn zonder familie en/of vrienden?

Auteur: Muriel Verhulst
Titel: De valk en de bloem
Genre: Verhalenbundel
Aantal pagina's: 75
Uitgeverij: Books & Butterflies
ISBN: 9789464661255