Overslaan en naar de inhoud gaan

My Life in Books-Tag

Bij Booksandpaper.nl kwam ik een leuke book-tag tegen. Vul ‘m gerust voor jezelf in als je dat leuk vindt. Ik heb de vragen ingevuld met boeken die in mijn boekenkast te vinden zijn.

1. Kies een boek bij elke letter van je voornaam.
‘Kruimels zijn net brood’ van Marelle Boersma en Joop Boersma.
‘Ik wist het’ van Chantal van Gastel
‘Mislukt’ van Iris Boter

2. Tel je leeftijd langs je boekenkast. Bij welk boek kom je uit?
Dan kom ik uit bij ‘In het voetspoor van zijn vader’. Dit was mijn eerste kennismaking met een boek van Danielle Steel. Wat was dit een prachtig boek. Het was een fijne eerste kennismaking. Ik wil zeker nog eens vaker iets van Steel gaan lezen.

3. Kies een boek dat zich afspeelt in je stad of land.
Ik woon met mijn gezinnetje in een klein dorpje in Noord-Brabant. Ik ben nog geen boek tegenkomen waarin ons dorpje voorbij komt. Samen met mijn man heb ik een aantal jaar in ’s-Hertogenbosch gewoond. De (verfilming van de) Zwaar-trilogie van Chantal van Gastel speelt zich in deze mooie plaats af: de stad van onder meer Bossche Bollen, carnaval en gezelligheid.

4. Kies een boek dat zich afspeelt op een plek waar je nog graag naartoe wilt.
Dan kies ik voor de fictieve wereld van Zweinstein. Het lijkt me geweldig om op die school rond te lopen, les te krijgen van de bijzondere docenten, de verschillende leerlingen te ontmoeten, toverspreuken te leren… en al die gekke snoepjes te proeven.

5. Kies een boek met je favoriete kleur.
Paars is één van mijn favoriete kleuren. Het tweede deel uit de Verkikkerd-reeks, getiteld ‘Verslingerd’, van Lisette Jonkman heeft een geweldige paarse kaft. Deze serie heb ik in één ruk uitgelezen. Wat een leuke serie.

6. Aan welk boek heb je bijzondere herinneringen?
Het boek ‘Verdwenen’ van Ingrid Oonincx heb ik mogen proeflezen voordat het verscheen. Het blijft bijzonder als een uitgeverij of een auteur aan je vraagt of je een boek wil proeflezen. Ik hoop dat ik dat nog vaker mag doen.

7. Welk boek vond je moeilijk om te lezen?
‘Thuiskomen’ van Jackie van Laren las ik vlak nadat mijn vader overleden was aan een ongeneeslijke ziekte. In dit verhaal is de moeder van het hoofdpersonage heel ziek en op sommige momenten moest ik aan mijn vader en zijn ziekteproces denken, waardoor de tranen over mijn wangen stroomden. Het was een prachtig boek, maar voor mij soms ook moeilijk om te lezen.

8. Na welk boek van je TBR-lijst zal je trots zijn als je het uitgelezen hebt?
De eerste twee boeken van Astrid Holleeder heb ik met veel interesse gelezen. Wat heeft die vrouw veel meegemaakt. Toen haar derde boek ‘Familiegeheimen’ in 2019 uitkwam, heb ik het vrijwel meteen gekocht. Ik heb het echter nog steeds niet gelezen. Daar moet binnenkort toch maar eens verandering in komen. Ik ben namelijk wel heel benieuwd wat ze nog meer te vertellen heeft.