Overslaan en naar de inhoud gaan

Myrthe van der Meer – Pien en de weerwolf

Pien heeft een oma. Dat is niet zomaar een oma, maar een echte griezeloma. Ze is altijd gemeen, komt nooit uit haar bed en jaagt iedereen de kamer uit. Oma staat pas weer op als ze haar tanden terug heeft. Ze heeft wel een kunstgebit, maar daarin missen twee hele belangrijke tanden.

Pien en Pony besluiten oma te gaan helpen. Samen gaan ze op zoek naar een oplossing voor de missende tanden. In een heel Sprookjesbos met wilde beesten is er vast wel iemand die twee tanden kan missen…

Na het eerste mooie kinderboek ’Pien en de spoken’ van Myrthe van der Meer heeft de auteur een tweede geschreven, getiteld ‘Pien en de weerwolf’. Ook dit tweede kinderboek is hartstikke leuk om te lezen.

Pien is een personage dat je in je hart sluit, nadat je kennis met haar hebt gemaakt in ‘Pien en de spoken’. Des te leuker is het dat de auteur nog een boek met Pien in de hoofdrol heeft geschreven. Het verhaal is deze keer wat luchtiger gehouden, maar er moet wederom een probleem opgelost worden. En daar weten Pien en Pony wel raad mee.

Van der Meer heeft een leuk en levendig verhaal geschreven. Heerlijk om zelf te lezen of om voor te lezen. De illustraties maken het boek helemaal compleet. Fans van de verhalen van Annie M.G. Schmidt en Fiep Westendorp zullen invloeden van deze twee in het verhaal terugvinden. Hopelijk komen we Pien nog eens in een boek tegen…

Auteur: Myrthe van der Meer
Titel: Pien en de weerwolf
Genre: Kinderboek
Aantal pagina's: 80
Uitgeverij: Van Goor
ISBN: 9789000351701