Overslaan en naar de inhoud gaan

Nadine Barroso – Verraderlijk spel

Een jong slachtoffer wordt gevonden in het midden van een mysterieus stenenfiguur. De betekenis en toedracht van de gruwelijke moord blijven een raadsel. Jasmine Ziani, een ambitieuze stagiaire bij de recherche, bijt zich vast in deze zaak.

Dan verdwijnt in de Ardennen de kleine Finn en wordt er een link gelegd met de eerste zaak. Speelt een seriemoordenaar een spelletje? En kunnen ze Finn nog redden voor het te laat is?

Het verhaal van ‘Verraderlijk spel’ leest in eerste instantie als een roman. Dat geldt dan met name voor de hoofdstukken die vanuit Ella geschreven zijn. Zij heeft echt even tijd voor haarzelf en haar zoontje Finn nodig na de niet zo fijne scheiding met Finns vader. De hoofdstukken vanuit Jasmine laten al snel blijken dat dit verhaal een thriller zal gaan worden. Dat wordt versterkt vanaf het moment dat Finn verdwenen is.

Het verhaal kent wel een wat lange aanloop, waardoor de spanning in eerste instantie ontbreekt. Nadine Barroso weet vanaf het moment dat Finn verdwenen is wel de spanning in het verhaal goed op te voeren door stukje bij beetje informatie aan haar lezers te geven. Ze weet je dan in het boek te houden, omdat je benieuwd bent wat er staat te gebeuren en wie er achter de verschrikkelijkheden zit. Op een gegeven moment krijg je wel een vermoeden hoe een en ander in elkaar steekt. In mijn geval bleken een aantal zaken uit te komen. Toch weet de auteur in het plot nog wat verrassende wendingen te verwerken.

De zinderende ontknoping laat je nog even op het puntje van je stoel zitten. Op dat moment wil je alleen maar blijven lezen, omdat je moet weten hoe het af gaat lopen. Knap gedaan door Barroso!

Auteur: Nadine Barroso
Titel: Verraderlijk spel
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 350
Uitgeverij: De Crime Compagnie
ISBN: 9789461096135