Overslaan en naar de inhoud gaan

Nan Adams – Moordplan

Vera reist met haar dochter Robin naar Wenen. Sinds haar vriend Rob er als restaurateur werkt aan de beroemde Karlskirche, heeft Vera hem al een paar keer opgezocht. Deze trip wordt extra bijzonder, want Rob wil haar voorstellen aan zijn Oostenrijkse pleegfamilie, bij wie hij inwoonde toen hij er als tiener studeerde.

Maar wanneer Vera en Robin in Wenen aankomen, staat Rob er niet om hen op te halen. Als Vera hem belt, wordt er opgenomen door een vreemde… Al snel blijkt dat er iets vreselijks is gebeurd. Vera is diepgeraakt, maar toch komt de detective in haar naar boven: wat is hier echt aan de hand?

‘Moordplan’ is het derde en laatste deel in de Vera op de Veluwe-reeks. Wat heeft Nan Adams (een pseudoniem van Nannet van der Ham) weer een fijn boek geschreven. Vera is sowieso een prettig personage en ze maakt weer van alles mee. Dit keer is ze niet alleen, maar is haar dochter Robin erbij. Leuk om haar nog wat beter te leren kennen.

Direct vanaf het eerste hoofdstuk zit je alweer lekker in het verhaal. De auteur weet het verhaal goed te beginnen. De grote vraag is: wat is er precies met Rob gebeurd? Daar draait het hele verhaal om en de twee vrouwen worden niet overal van harte ontvangen. Als lezer ga je meepuzzelen, maar Adams weet hier en daar een verrassende wending toe te voegen. Heel leuk!

Richting de ontknoping van ‘Moordplan’ krijg je de antwoorden op al je vragen en geeft de auteur nog een mooie afsluiting van de trilogie op de Veluwe. Je gaat als lezer Vera, haar (schoon)kinderen en de inwoners van de Veluwe nog missen. Wellicht komt er ooit nog een vierde deel…

Auteur: Nan Adams
Titel: Moordplan
Serie: Vera op de Veluwe
Genre: (Spannende) roman
Aantal pagina's: 109
Uitgeverij: Loft Books
ISBN: 9789047206613