Overslaan en naar de inhoud gaan

Nan Adams – Sneeuwstorm

Thrillerschrijver Vera heeft zich gesetteld op de Veluwe en runt ze de plaatselijke winkel Waterlo’s Warenhuis. Dat gaat zo goed dat Vera klusser Rob in de arm neemt om de zolder te verbouwen en die bij de winkel te betrekken.

De rust lijkt wedergekeerd, tot een diefstal opschudding veroorzaakt. Bij het tellen van de winkelkas blijkt er namelijk geld te ontbreken. Nog voordat Vera zich op de zaak kan richten, stuit ze op een ander mysterie: Rob heeft een muurtje doorgebroken en daarachter vindt Vera een oude verjaardagskaart. Ze weet de geadresseerde op te sporen, maar die heeft de kaart nooit eerder gezien en waande de afzender dood…

Vera is vastberaden ook dit raadsel op te helderen, al heeft ze het druk met de winkel, de verbouwing én de diefstal. Lukt het haar alles tot een goed einde te brengen?

Na het lezen van ’Vers bloed’ heb je meteen zin om door te gaan in het tweede deel uit de Vera op de Veluwe-reeks. In ‘Sneeuwstorm’ gaat het verhaal verder waar het eerste boek is geëindigd.

Nan Adams (een pseudoniem van Nannet van der Ham) heeft een fijne en beeldende schrijfstijl. Hierdoor komt het verhaal nog extra tot leven voor je. Doordat dit een tweede boek uit een serie is, kun je je een nog beter beeld vormen van de vaste personages en van de omgeving waarin het verhaal zich afspeelt. Het is een fijne, spannende roman om lekker even in weg te dwalen. Vera maakt van alles mee op de Veluwe en je bent meteen vanaf het eerste hoofdstuk van dit nieuwste boek benieuwd wat er allemaal gaat gebeuren en hoe het zal gaan verlopen. Heerlijk gewoon!

Adams weet haar lezers van het begin tot het einde te boeien. Je hebt ‘Sneeuwstorm’ eigenlijk veel te snel uitgelezen. Hopelijk volgen er nog meer delen over Vera op de Veluwe. De auteur heeft daar in ieder geval ruimte voor opengelaten.

Auteur: Nan Adams
Titel: Sneeuwstorm
Serie: Vera op de Veluwe
Genre: (Spannende) roman
Aantal pagina's: 159
Uitgeverij: Ambo|Anthos
ISBN: 9789047205906