Overslaan en naar de inhoud gaan

Naomi Alderman – De macht

Overal ter wereld ontdekken vrouwen dat zij de kracht bezitten. Met de minste vingerbeweging kunnen ze folterende pijnen veroorzaken, en zelfs doden. Ineens beseft iedere man op aarde dat hij de macht niet meer in handen heeft. De Dag van de Meisjes is aangebroken - maar waar houdt het op?

Naomi Alderman kiest er in haar boek ‘De macht’ voor om haar lezers een hele andere versie van onze planeet te laten zien. Wat als vrouwen een soort kracht ontwikkelen, waardoor ze mannen fysiek kunnen overmeesteren? Wat zou dat betekenen voor de wereld? Deze en enkele andere vragen staan centraal in het boek. En dat zorgt ervoor dat je als lezer in het begin van het boek ontzettend moet wennen. Niet alleen aan de wereld die geschept wordt, maar ook aan de vier hoofdpersonage (Allie, Margot, Roxy en Tunde). Ze worden nogal karikaturaal neergezet, waardoor je niet echt een band met ze kan opbouwen. Dat maakt het lastig om lekker in het boek te komen. Ik kan me voorstellen dat je hierdoor het boek weglegt en niet meer verder leest.

Boven elk hoofdstuk staat de naam van het personage waar het over gaat. Dat is handig en zorgt voor overzicht in het boek. En dat kun je soms wel gebruiken. ‘De macht’ is een boek dat je of helemaal aanspreekt of dat je veel te ver vindt gaan. Alderman laat met haar boek een andere kijk op de wereld zien, maar of iedere lezer dat even geloofwaardig vindt…?

Auteur: Naomi Alderman
Titel: De macht
Genre: Roman
Aantal pagina's: 438
Uitgeverij: Atlas Contact
ISBN: 9789025451868