Overslaan en naar de inhoud gaan

Nathalie Pagie – Cake

Sarah heeft het niet zo op haar vreemde buurman Frank. Als hij op een dag dreigend op de deur klopt, maakt ze een keuze waar ze snel spijt van zal krijgen.

Het schrijven van een goed, kort verhaal blijft een vak apart. Ik heb het al vaker vermeld in mijn recensies over korte verhalen, maar het is een uitspraak waar ik achter blijf staan. Het ene korte verhaal is sterk en weet binnen het beperkt aantal pagina’s toch een volwaardig verhaal neer te zetten, terwijl het andere korte verhaal de kern niet weet te raken. Daar zit best wat verschil in, vind ik.

‘Cake’ van Nathalie Pagie valt wat mij betreft onder de eerste categorie. Er is geen ruimte om de personages echt uit te diepen en om ze goed te leren kennen. Maar de auteur weet binnen de weinige pagina’s een interessant verhaal neer te zetten… met een verrassende afloop! Knap gedaan door Pagie. Stiekem ben ik wel heel benieuwd hoe het verhaal verder zou gaan. Mocht de auteur ooit om verhalen verlegen zitten, dan mag ze wat mij betreft best een vervolg op ‘Cake’ schrijven.

Auteur: Nathalie Pagie
Titel: Cake
Genre: Kort verhaal
Aantal pagina's: 40
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789402318241