Overslaan en naar de inhoud gaan

Nathalie Pagie – Casa Familia

Een survivalweekend in de Belgische Ardennen lijkt voor journaliste Tara Linders de uitgelezen kans om haar nieuwe collega's beter te leren kennen. Alleen heeft ze een bloedhekel aan survival en in groepen is ze ook niet op haar best. Voor haar vaste partner Diego Martinez is het weekend de perfecte afleiding van zijn problemen thuis; hij stort zich vol overgave op de activiteiten.

Als Tara zich bemoeit met een knokpartij in de plaatselijke kroeg, ontmoet ze een paar ongure types die overduidelijk geen pottenkijkers kunnen gebruiken. Wat hebben ze te verbergen? En wat speelt er in het leegstaande ziekenhuis in het bos? Tara en Diego gaan op onderzoek uit.

‘Casa Familia’ is het tweede deel met Tara en Diego in de hoofdrollen. Na het spannende ’Paradijsvogels’ is Nathalie Pagie terug met dit interessante duo, dat weer een spannend en boeiend verhaal heeft opgeleverd. Ze verwijst af en toe terug naar het eerste deel. Voor mij was het alweer even geleden dat ik het gelezen had, waardoor ik soms wel even moest nadenken wat er toen allemaal gebeurd is. Gelukkig geeft de auteur genoeg aanwijzingen om het verhaal verder vlot te laten verlopen.

De spanning begint meteen bij het eerste hoofdstuk dat ‘Tien jaar eerder’ heet. Wat is daar precies gebeurd? Wie zijn de personages en welke rol hebben ze verder in het boek? Op deze en vele andere vragen krijg je uiteindelijk antwoorden. Niet alles blijkt even verrassend te zijn. Hoe meer je weet, hoe meer je zelf al kunt invullen voordat Pagie dat doet. Dat neemt niet weg dat het verhaal uiteindelijk steengoed in elkaar blijkt te zitten. ‘Casa Familia’ levert je een aantal spannende leesuurtjes op. Op naar het derde deel met dit journalistenduo, waar de auteur al mee bezig is…

Auteur: Nathalie Pagie
Titel: Casa Familia
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 304
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789022577929