Overslaan en naar de inhoud gaan

Nathalie Pagie – De toneelclub

Na een verbroken, traumatische relatie wil Elin een nieuwe start maken in een andere stad met een andere baan. Ze wil het verleden vergeten, met name haar charmante én gewelddadige ex Daniel. Ze vindt haar draai in de nieuwe stad, heeft het naar haar zin bij haar leuke, uitdagende baan en ze besluit haar oude liefde voor toneel nieuw leven in te blazen.

Dan wordt ze op de toneelclub geconfronteerd met een oude bekende uit haar middelbare schooltijd en wordt alles van vroeger weer opgerakeld. Elin voelt ze bijna meteen weer een slachtoffer. Maar daar is ze helemaal klaar mee. Ze neemt het heft in eigen handen en stelt een actielijst op die ze wil uitvoeren. Het is tijd om met het verleden af te rekenen, ook al betekent dat dat ze een confrontatie met Daniel niet uit de weg kan gaan. Als dat maar goed gaat…

Mijn eerste kennismaking met Nathalie Pagie was met het boek ‘Paradijsvogels’. Daarna kwam ik erachter dat ze daarvoor nog een boek had geschreven. ‘De toneelclub’ was haar debuut als auteur.

Nadat je de proloog hebt gelezen, is je interesse gewekt en wil je meteen verder gaan lezen. Ook de rest van het verhaal leest vlot. Pagie gebruikt korte hoofdstukken en heeft een prettige schrijfstijl, waardoor je zo door het boek heen gaat. Elin is een aardig en lief personage, dat soms wel wat meer pit kan gebruiken. Maar dat vindt ze zelf uiteindelijk ook. Dat zorgt voor een soort omslag bij haar.

‘De toneelclub’ heeft als genre thriller gekregen, maar het grootste gedeelte van het boek leest meer als een roman. Elin neemt de lezers mee in haar nieuwe leven en laat vooral via nachtmerries weten wat er vroeger met Daniel en op de middelbare school is gebeurd. Pas richting het einde komt er wat meer spanning in het boek als de laatste twee punten van de actielijst staan te gebeuren. Het einde is redelijk voorspelbaar… maar de auteur zorgt toch nog voor een kleine verrassing op het allerlaatst.

Al met al heeft Pagie met ‘De toneelclub’ een prima debuut geschreven. Ze laat zien dat ze het in zich heeft om mooie en interessante boeken te schrijven.

Auteur: Nathalie Pagie
Titel: De toneelclub
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 240
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789022566886