Overslaan en naar de inhoud gaan

Nathalie Pagie – De trip

Op Hawaï vinden de televisieopnames plaats van het spannende programma De Trip. Het journalistenduo Tara Linders en Diego Martinez zijn daarbij aanwezig; Tara als verslaggeefster, Diego als redacteur. Hun werkzaamheden verlopen daar echter niet zoals van tevoren gedacht. Diego besluit in te springen bij het programma als een kandidaat uitvalt en Tara komt een vrouw op het spoor die meer over haar verleden weet. Hoe zal dat allemaal gaan aflopen?

Met ‘De trip’ heeft Nathalie Pagie alweer een vierde deel geschreven over het journalistenduo Tara en Diego. Deze twee personages gaan nog lang niet vervelen. Er valt nog veel over hen en hun verleden te ontdekken en ook in het heden maken ze telkens weer iets nieuws mee. In principe zijn de boeken losstaand te lezen. Wil je echter volledigheid over de beide hoofdpersonages, dan is het raadzaam om eerst de eerdere delen te lezen.

Dit nieuwste boek gaat een aantal maanden verder na de afloop van ’Rio Grande’. Dankzij wat achtergrondinformatie die de auteur geeft, weet je snel weer wat er in dat vorige boek gebeurde. Dat is handig om te weten als het even geleden is als je dat boek gelezen hebt.

Als je aan ‘De trip’ begint, verwacht je door de flaptekst met name een verhaal rondom het televisieprogramma te lezen. Dat komt zeker aan bod, maar er blijkt op Hawaï veel meer aan de hand te zijn. Pagie introduceert op een heel natuurlijke wijze de andere verhaallijn in het boek. Zeker als je de vorige delen gelezen hebt, weet je dat Tara meestal niet via de gebaande wegen gaat maar op haar eigen manier de weg zoekt. Erg leuk om te ontdekken dat je de twee hoofdpersonages steeds beter begrijpt en kunt volgen.

De verhaallijn rondom de presentator van het programma De Trip was wat minder. Het voelde soms alsof zijn doen en laten er op een later moment is bijgekomen. Uiteindelijk heb je bepaalde handelingen van hem nodig voor de rest van het verhaal, maar verder was het vooral een vrij irritant personage. Wel knap als een auteur het voor elkaar krijgt dat je een bepaald personage echt helemaal niets vindt.

Richting de ontknoping weet Pagie het verhaal weer ouderwets spannend te maken, waardoor je lekker door blijft lezen. Ze weet het tot een spannend einde te maken. Het laatste hoofdstuk laat ruimte over voor een volgend deel over Tara en Diego. Ik kijk daar al naar uit…

Auteur: Nathalie Pagie
Titel: De trip
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 304
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789022584989