Overslaan en naar de inhoud gaan

Nathalie Pagie – IJsengel

De brute ontvoering van mediamagnaat Berndt Müller zet heel Zweden op zijn kop. Zijn vrouw en dochters zijn wanhopig en gaan - tegen het advies van de politie in - met de ontvoerders in gesprek. Maar wanneer ze het geëiste losgeld betalen, verandert er niets; Berndt blijft spoorloos.

Als blijkt dat de ontvoerders allen hun eigen redenen hebben voor het misdrijf, slaat de vlam in de pan. Intussen ontdekt een klein meisje dat Berndt wordt vastgehouden op een onbewoond eiland voor de kust van Göteborg. Even lijkt zijn redding nabij, maar dan blijkt dat het meisje net zo gevangen zit als hij…

Na een drietal thrillers met journalistenduo Tara en Diego in de hoofdrol is de nieuwste thriller van Nathalie Pagie een losstaand verhaal. Met ‘IJsengel’ heeft een spannende en boeiende winterse thriller geschreven. Ideaal om tijdens een koude winterdag op de bank met een warm drankje erbij te lezen.

Het verhaal begint met een kort hoofdstuk getiteld ‘Acht jaar eerder’. Dat fragment triggert de lezer meteen. Over wie gaat het? En wat zal het met de rest van het verhaal te maken hebben? Vervolgens gaat het boek verder in het heden en zit als lezer al vrij snel helemaal in het verhaal. De relatief korte hoofdstukken nodigen uit om door te blijven lezen. Daarnaast zorgt de auteur voor veel spanning in het verhaal, waardoor je nieuwsgierigheid continu gewekt wordt en je wil weten hoe een en ander afloopt.

‘IJsengel’ kent een aantal verrassende wendingen, die je absoluut niet hebt zien aankomen. Om te ontdekken wat deze zijn, moet je uiteraard zelf het boek gaan lezen. Het zorgt er in ieder geval voor dat het verhaal niet helemaal verloopt zoals je als lezer van tevoren gedacht zou hebben. Niet alleen de ontknoping is verrassend; dat geldt ook voor een aantal gebeurtenissen die al eerder in het verhaal voorkomen. Al met al laat Pagie met ‘IJsengel’ zien waarom ze tot één van de betere thrillerschrijvers van Nederland behoort.

Auteur: Nathalie Pagie
Titel: IJsengel
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 304
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789022584996