Overslaan en naar de inhoud gaan

Nathalie Pagie – Rio Grande

Als blijkt dat haar voormalige collega Diego Martinez vermist wordt, twijfelt journaliste Tara Linders geen seconde. Ze moet naar Mexico, waar hij voor het laatst is gezien. Diego verbrak zijn relatie en verliet huis en haard om in Mexico, het thuisland van zijn vader, uit te zoeken wat hij nu echt wil.

De eigenzinnige Tara mist haar partner in crime en grijpt zijn vermissing met beide handen aan om hem achterna te reizen. Van haar baas mag ze één voorwaarde gaan: in gezelschap van de mysterieuze undercoveragent Jay. Samen doorkruisen ze de binnenlanden van Mexico, waar het gevaar voortdurend op de loer ligt. Lukt het hen om Diego te vinden en Jay’s geheime opdracht uit te voeren?

Na de eerdere delen ’Paradijsvogels’ en ’Casa Familia’ is Nathalie Pagie met ‘Rio Grande’ terug met het duo Diego en Tara. Dit derde deel begint echter wel heel anders dan de voorgaande delen: Diego is namelijk vermist. Wat is er precies met hem gebeurd? Waarom is hij ineens naar Mexico vertrokken? En waarom laat hij niets meer aan zijn familie horen?

Stukje bij beetje onthult de auteur wat er zich allemaal in Mexico heeft afgespeeld én tegelijkertijd maken Tara en undercoveragent Jay er allerlei zaken mee. Pagie weet hoe ze haar lezers vanaf het begin moet boeien. Dat geldt zeker in deze spannende reeks met de journalisten in de hoofdrol. Door de eerdere delen ken je ze inmiddels een beetje en voelt het al vertrouwd om met hen mee op avontuur te gaan. Dit derde deel overtreft de voorgaande boeken qua spanning. Je zit af en toe écht op het puntje van je stoel, omdat er allerlei onverwachte zaken gebeuren. Heerlijk!

Tijdens de ontknoping komt alles in een soort stroomversnelling en blijkt de auteur toch nog wat verrassingen in petto te hebben. De laatste hoofdstukken van ‘Rio Grande’ maken dit verhaal compleet… maar… er blijft nog ruimte over voor een vierde deel. Hopelijk mogen we nog meer lezen over Diego en Tara.

Auteur: Nathalie Pagie
Titel: Rio Grande
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 304
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789022582831